Vuletić otkrio dug Partizana, Savo Milošević novi sportski direktor

Nacionalni sport - Utorak 07.05.2019 - 11:35

Drugi čovek uprave Partizana Vladimir Vuletić odgovorno tvrdi da sadašnja uprava nije napravila Partizanov dug od 40 miliona evra.

Savo dolazi ne mesto Ilijeva FOTO: YouTube/printscreen Savo dolazi ne mesto Ilijeva FOTO: YouTube/printscreen
Vladimir Vuletić je u razgovoru za Kurir govorio o trenutnom stanju u beogradskom Partizanu, dotakao se finansijskog aspekta i takođe je pričao o upražnjenoj poziciji sportskog direktora.
 
Na pitanje da li je moguće da je Partizanov dug 40 miliona evra, Vuletić je negirao . "Odgovorno tvrdim da je dug prema državi i drugim poveriocima negde između 20 i 21 miliona evra".
 
Ivica Ilijev više nije sportski direktor Partizana, a od njegovog odlaska to mesto je ostalo upražnjeno, a prema rečima potpredsednika Partizana, taj problem je već rešen.
 
"Sve smo bliži konceptu rada engleskih klubova u kojima deo funkcija sportskog direktora obavlja trener. Budući da je naš trener bio dokazan u radu na poziciji sportskog direktora u FSS, duboko verujem da ovaj prelazni rok treba poveriti Miloševiću. Iskustvo mu ne manjka, tako da će biti autonoman u donošenju odluka u meri koju bude mogla da ga prati infrastruktura kluba"
 
Trenutno se vodi spor oko priznavanja titule Crvenoj zvezdi iz 1946. godine.
 
"Napisao sam 25 strana u kojim objašnjavam da Crvena zvezda nema pravni osnov da prisvaja prvo mesto na prvenstvu NR Srbije 1946. godine i da to naziva titulom nacionalnog ranga. To takmičenje je bilo kvalifikaciono za prvi šampionat Jugoslavije. Komisija FSS u petak zaseda po ovom pitanju, a ja pripremam pravnu argumentaciju koju ću kolegama predstaviti na sastanku"
 
"Postoji obilje dokumentacije koje mi daje za pravo da budem optimista. Jedna napomena - FK Crvena zvezda je 1953. godine izdala monografiju pod nazivom "Opet prvi" u toj monografiji Zvezda priznaje da je '53. godine osvojila svoju drugu titulu, nakon prve iz 1951. Urednik te monografije, legenda Crvene zvezde Rajko Mitić, kaže o prvom mestu iz 46. godine "da je preskočena tek prva prepreka u osvajanju konačnog cilja - a to je pobeda u takmičenju državnog prvenstva"

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: