Zamire Dinamova škola?

Sport - Četvrtak 06.12.2012 - 00:24

Dinamova fudbalska škola, zbog nebrige čelnih ljudi kluba, prepuštena je sama sebi, i još uvek postoji samo zahvaljujući ambicioznim trenerima Joci Ristiću i Nikoli Iliću.

Cicibani Dinama Cicibani Dinama

 

Joca Ristić, nekada poznati fudbaler Dinama i Vrbasa, a potom i trener, ne krije razočarnje odnosom Grada prema klubu, a posebno prema mladim selekcijama.
 
- Radimo pomoću “štapa i kanapa”, bez lopti, bez osnovnih rekvizita za fudbalsku obuku dece. O kvalitetu terena da ne govorimo. 
 
Sreća, te, zimi se takmičimo sa najlamlađim uzrastima u Mini maksi ligi, koja se održava u balonu Prestiž, inače pauza bi trajala do polovine marta meseca – kaže Ristić.
 
U mini maksi ligi, imaju četiri takmičarske selekcije. Jedna od njih je i ona najmlađa, dečaci rođeni 2004. godine.
 
- To su početnici, koji prvi put dolaze u kontakt sa takmičenjem i tajnama fudbalske igre. Principi rada sa njima zasnivaju se na iskustvima modernih fudbalskih škola. 
 
Naravno, primenjujemo ono što možemo u datim uslovima. Gledamo da imao uvid u razvoj svakog polaznika, posebno u njegove motoričke sposobnosti – navodi Ristić.
 
Vredni trener ističe grupu dečaka koja se već ističe talentom i potencijalom za fudbalsku igru. 
 
To su: Trajković, Stanimirović, Arizanović, Janković, Mladenović, Arsić, Ristić, Asanović i Simonović. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: