ŽIVE ZA TOKIO: Odbojkaši počinju borbu za plasman na Olimpijske igre

Nacionalni sport - Petak 09.08.2019 - 13:08

Odbojkaši danas (18.00) u Bariju na kvalifikacionom turniru grupe C protiv Australije počinju borbu za plasman na Olimpijske igre 2020.

"Orlovi" moraju osim "kengura" da preskoče i Kamerun FOTO: Profimedia
Odbojkaši danas (18.00) u Bariju na kvalifikacionom turniru grupe C protiv Australije počinju borbu za plasman na Olimpijske igre 2020. "Orlovi" moraju osim "kengura" da preskoče i Kamerun (subota, 18.00) i Italiju (nedelja, 21.15) ukoliko žele da izvade kartu za Tokio. A za odlazak u japansku prestonicu žive godinama.
 
- Jedva čekamo da počne turnir. Za Bari smo radili veoma naporna poslednja dva meseca, trenirali smo svakog dana po dva puta, "krvarili" na terenu. Sada treba da pokažemo šta smo uradili - ističe Uroš Kovačević.
 
Trofejni primač smatra da treće mesto na "Vagnerovom memorijalu" u Krakovu ne odražava pravi odnos snaga, a čak je i dobro što su izgubili od Poljske i Brazila, jer bi u suprotnom pomislili da su favoriti u Bariju... 
 
 Nismo favoriti jer igramo protiv jakih selekcija. Turnir otvaramo sa Australijom koja je za nas veoma nezgodna ekipa. Neugodni su i Kamerunci, ali bi naš kvalitet trebalo da dođe do izražaja. I onda dolaze Italijani, gde sve staje u toj utakmici. A za sportistu nije lepo kada odlučuje jedan meč, jer je on u tom slučaju i lutrija. Nadam se da ćemo biti mirni, staloženi, strpljivi - naglašava Kovačević.
 
Naši su prošle godine igrali u prvoj fazi SP baš u Bariju. Tada su savladali Australiju i Kamerun, tako da se nadaju da će im se posrećiti grad Svetog Nikole. Marko Ivović ističe da jedva čekaju da istrče na teren:
 
- Ne smemo da potcenimo nijednog rivala i moramo da idemo korak po korak. Australijanci su veoma neugodni, lane i ove godine u Ligi nacija pobedili smo ih sa 3:2, tako da ne smemo da im dozvolimo da se razigraju. I Kamerun shvatamo maksimalno ozbiljno. Ako sve bude kako treba odlučivaće duel sa Italijom. Nadam se da ćemo ostvariti san.
 
Odbojkaši priznaju da ih još bolji neuspeh na evropskim kvalifikacijama u janurau 2016. u Verlinu, kada nisu izborili Rio. Zato su u Bari došli veoma motivisani. 
 
- Očekuju nas tri teške utakmice za tri dana. Sigurno su presudni prvi duel sa Australijom i treći sa Italijom. Jasno nam je da nikako ne smemo da potcenimo Australijance, koji poslednjih pet, šest godina igraju na vrhunskom nivou. Želimo da turnir otvorimo pobedom i da u duelu sa sa Italijom odlučujemo o putniku za Tokio - ističe Atanasijević.
 
Korektor Srbije ističe da su navikli na pritisak:
 
- I mi smo došli da pobedimo, da izvadimo vizu već u prvom pokušaju. 
 
GRUPA C 
 
PETAK
 
Srbija - Australija 18.00
 
Italija - Kamerun 21.15
 
SUBOTA
 
Srbija - Kamerun 18.00
 
Italija - Australija 21.15
 
NEDELjA
 
Australija - Kamerun 18.00
 
Italija - Srbija 21.15
 
* Pobednik grupe ide na OI.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: