Žreb AO: Đokoviću lako na početku, Krajinovića sreća nije htela

Nacionalni sport - Četvrtak 16.01.2020 - 12:40

U Đokovićevom delu žreba su i Đera, Lajović, Krajinović, ali i Švajcarac Rodžer Federer

Đera odmah naleteo na Nišikorija FOTO: EPA Đera odmah naleteo na Nišikorija FOTO: EPA
Kvalifikacije za prvi Grend slem u sezoni igraju se već nekiliko dana, a danas je održan i žreb za glavni deo takmičenja Australia opena. 
 
Vladar turnira u Melburnu, sedmostruki osvajač ovog turnira, branilac titule, drugi igrač sveta i najbolji srpski teniser Novak Đoković, kao gost na žrebu, odmah je saznao svog prvog protivnika - igraće protiv Nemca Žana Lenarda Štrufa.
 
Na istoj strani žreba sa Novakom našla su se još dvojica srpskih tenisera. Dušan Lajović će prvo snage odmeriti sa Britancem Kajlom Edmundom, dok će Laslo Đera igrati protiv iskusnijeg Japanca Nišikorija. Miomir Kecmanović igra protiv Italijana Andreasa Sepija.
 
U Đokovićevom delu žreba je Švajcarac Rodžer Federer, koji u prvom kolu igra protiv Amerikanca Stiva Džonsona. Đoković i Federer mogu da igraju u polufinalu.
Filip Krajinović će u prvom kolu igrati protiv tenisera iz kvalifikacija, a u drugom kolu mogao bi da igra protiv Federera.
 
Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal počinje turnir protiv bolivijskog igrača Uga Delijena. U osmini finala Nadal bi mogao da igra protiv domaćeg igrača Nika Kirjosa.
 
Ruski teniser Danil Medvedev igraće protiv Amerikanca Fransisa Tijafoa, a u prvom kolu je i duel španskih igrača Felisijana Lopesa i Roberta Bautiste Aguta. Hrvatski teniser Borna Ćorić igraće protiv Amerikanca Sema Kverija.
 
Švajcarac Sten Vavrinka igra protiv bosanskog tenisera Damira Džumhura, a nemački igrač Aleksandar Zverev protiv Italijana Marka Čekinata.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: