Zvezda angažovala najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj

Nacionalni sport - Četvrtak 18.10.2018 - 08:29

Crvena zvezda je angažovala najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj "Dipon-Moreti i Ve" iz Pariza u slučaju protiv prestižnog lista "Ekip" (L'Equipe).

Zvezda će se oglasiti kada advokati završe svoj deo posla Zvezda će se oglasiti kada advokati završe svoj deo posla
Kako prenosi "Politika", advokatsku kancelariju smeštenu nedaleko od Jelisejske palate vode "kralj" francuskih advokata Erik Dipon-Moreti (58) i jedan od mladih "lavova" u tom poslu Antoan Ve (35).
 
Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da se niko iz kluba neće pojedinačno oglašavati u vezi pisanja "Ekipa" da je neimenovani Zvezdin funkcioner navodno nameravao da uplati pet miliona evra na njen poraz od najmanje pet golova razlike od PSŽ-a, već da će crveno-beli izaći u javnost sa konkretnim stvarima onda kada advokati završe svoj deo posla. 
 
Neki mediji navode da se Zvezda nada milionskoj odšteti, međutim, u klubu to nisu mogli da potvrde, već su samo rekli da će o tome odlučivati advokati, piše Politika. 
 
Naveli su i da cilj nije novac, već da se odbrani ime i ugled kluba pred ozbiljnim klevetama. Inače, kako piše list, Dipon Moreti, advokat za krivično pravo, u karijeri ima 144 oslobađajuće presude. 
 
Dipon-Moreti je advokat najboljeg rukomentaša sveta Nikole Karabatića, Francuza srpskog porekla koji je pre šest godina optužen za nameštanje rezultata zbog čega je kažnjen sa 10.000 evra.
 
U njegovom portfoliju su neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske. Njegov branjenik je, na primer, Ivan Kolona, korzikanski nacionalista optužen za ubistvo prefekta Korzike Kloda Erinjaka 1998. godine. 
 
Ovaj advokat branio je i Abdelkadera Moraha okrivljenog za davanje logističke podrške teroristima čiji je brat Mohamed Merah pre šest godina u Tuluzu ubio sedam ljudi. 
 
Predsednik francuskog velikana Olimpika iz Marseja, Bernard Tapi, takođe je klijent Dipon-Moretija. 
 
Što se tiče Antoana Vea, drugog partnera kancelarije koju je Zvezda angažovala, on se istakao u predmetima vezanim za tržište umetničkih dela. 
 
Zastupa i električara nekada zaposlenog kod Pabla Pikasa optuženog za krađu 271 dela slavnog slikara. 
 
Inače, poslovni direktor Zvezda Stefan Pantović iskoristio je skup direktora klubova LŠ u Parizu kako bi obavio razgovore sa angažovanim advokatima o tužbi protiv francuskog lista "Ekip", nakon pisanja o nečasnim radnjama pre meča sa PSŽ. 
 
Francuski mediji preneli su da je otvorena zvanična istraga od strane Nacionalnog finansijskog tužilaštva Francuske.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mile
18.10.2018. , 16:58
A sto angazovali ako niko nije pokušao da se kladi