Zvezda i u Kruševcu bez Nelsona

Nacionalni sport - Subota 13.04.2013 - 13:19

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u nedelju od 17 časova gostuju Mega Vizuri u Kruševcu i na tom meču biće oslabljeni neigranjem Demarkusa Nelsona.

To će svakako biti veliki hendikep za ’crveno-bele’, ali trener Zvezde Vlada Vukoičić ističe da je najvažnije da se američki intrenacionalac potpuno oporavi od povrede skočnog zgloba kako bi maksimalno spremno dočekao ’fajnal for’ ABA lige.

„Neigranje Neslona je svakako hendikep, ali ako smo mogli da pobedimo Radnički bez njega, nema razloga da sumnjamo da možemo da savladamo i Mega Vizuru. Ali, moram da naglasim da nas očekuje veoma teška utakmica. Moraćemo da odigramo jako dobro, pružimo maksimum borbenosti i zalaganja, budemo koncetrisani u odbrani u napadu kako bismo ostvarili zacrtani cilj“, istakao je Vukoičić.

Koliko ozbiljno Crvena zvezda Telekom pristupa meču sa Megom Vizurom dokaz je da ’crveno-beli’ već u subotu putuju u Kruševac. Nepoznanica pred taj duel za trenera Vukoičića ne bi trebalo da bude s obzirom da je dve i po godine radio u Mega Vizuri.

„Poznajem većinu tih igrača. Praktično sam i ovu sezonu počeo u Megi, ali sam zbog obaveza u reprezentaciji propustio dobar deo treninga u pripremnom periodu. Ipak, odradili smo zajedno nekoliko utakmica i turnira, ali tri četiri dana pred početak sezone sam došao u Zvezdu. Mnogo vremena je prošlo od tada, a svi ti igrači koji su dosta mladi su sigurno mnogo napredovali. Dolaskom Veličkovića i Drče dobili su na iskustvu koje je njima najpotrebnije, i zato sam siguran da su sada mnogo bolji tim nego pre šest, sedam meseci“, naglasio je Vukoičić.

Vukoičić je bio u prilici da sarađuje i sa sadašnjim trenerom Mega Vizure Dejanom Milojevićem, ali u nešto izmenjenoj ulozi.

„Dejan je bio kombinacija čoveka koji je na terenu bio zadužen za rad sa centrima, ali je imao i funkciju sportskog direktora. Ovo je njegov prvi samostalan posao i zato možda on mene bolje poznaje kao trenera nego ja njega. Ono što sam video i u Superligi do sada i na Kupu Radivoja Koraća, mislim da izvanredno radi posao. Pokazao je osećaj i talenat koji neko mora da ima za trenerski posao. Uz osnovu koju je imao ranije i uz njegovu prepozntaljivu upornost siguran sam da će puno napredovati“, istakao je Vukoičić.

Strateg ’crveno-belih’ potom je analizirao igru rivala koji je u dosadašnjem toku šampionta zabeležio tri pobede i jedan poraz.

„Koriste mladost, brzinu i polivalentnost većine igrača, s obzirom da večina njih može da igra na dve ili tri pozicije. U službu tima su potpuno stavili sve kvalitete Bobija Marjanovića koji je svojom visinom i načinom igre atipičan na obe strane terena. Dolaskom Veličkovića i Drče, uz Ćakića to je ekipa koja apsolutno sa punim pravom ima ambicije da uđe u plej-of i tako izbori plasman u ABA ligu. Pobede protiv Radničkog u Kragujevcu i Metalca su još jedan dokaz da nema dileme da su zreli za četvrto mesto“, rekao je Vukoičić.

Vukoičić očekuje da će Zvezda u Kruševcu dobiti preko potrebnu podršku navijača.

„Zvezda dugo nije igrala utakmicu u Kruševcu i ovo je poziv za sve navijače crveno-belih da dođu u dvoranu i podrže nas u nameri da ostvarimo još jednu pobedu“, zaključio je Vukoičić.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: