Zvezda ima prvu meč-loptu za povratak na jadranski tron

Nacionalni sport - Sreda 17.04.2019 - 13:28

Tačku na trogodišnju vladavinu Crvene zvezde regionalnom košarkom, stavila je Budućnost prošle sezone trijumfom u finalnoj plej-of seriji sa 3:1. Godinu kasnije, srpski šampion ima veliku šansu da se vrati na jadranski tron

Crveno-beli sinoć otputovali u Podgoricu Crveno-beli sinoć otputovali u Podgoricu
Tačku na trogodišnju vladavinu Crvene zvezde regionalnom košarkom, stavila je Budućnost prošle sezone trijumfom u finalnoj plej-of seriji sa 3:1. Godinu kasnije, srpski šampion ima veliku šansu da se vrati na jadranski tron i obnovi evroligaški status.
 
Sa prednošću 2:0 u pobedama i koš razlikom plus 57 u mečevima pred svojom publikom, crveno-beli su sinoć otputovali u Podgoricu na današnju treću utakmicu finala protiv Budućnosti (19.00). Prva meč-lopta za četvrtu jadransku titulu čeka na paklenom terenu "Morače", dodatno podgrejanom izjavama trenera crnogorskog tima Jasmina Repeše o beogradskom pokušaju linča i optužujućim saopštenjima predsednika klubova Nebojše Čovića i Dragana Bokana.
 
Kao i dosad, Zvezdin trener Milan Tomić drži ekipu pod staklenim zvonom, izolovanu od visokih tenzija koje u talasima zapljuskuju košarkaški teren. Uoči odlaska u Podgoricu, govorio je samo o sportskim aspektima utakmice u kojoj može da bude rešeno pitanje šampiona ABA lige. 
 
- Očekujem potpuno drugačiju utakmicu od onih u Beogradu, razlike kojima smo dobili prethodne dve uopšte nisu faktor, niti igraju ulogu pred ovaj treći meč. Ekipa Budućnosti će sigurno reagovati nakon dva poraza, igraće pred svojim navijačima u svojoj dvorani. Zato ćemo morati da odigramo još jače, pametnije i da držimo koncentraciju tokom celog toka utakmice. Ponavljam ono što sam rekao i posle druge pobede, idemo u Podgoricu kao da je 0:0 u finalnoj seriji.
 
Ispravna taktičko-psihološka priprema stručnjaka koji je u debitantskoj sezoni u ulozi prvog trenera nagovestio veliki potencijal. Iza te strateške zavese, stoji činjenica da je Zvezda ubedljivo pobedila u svih pet dosadašnjih susreta sa jadranskim šampionom. Podsećanja radi, prošle sezone slavila je samo jednom u šest mečeva protiv Budućnosti, drugom finalnom odigranom u Beogradu.
 
Bek crveno-belih Ognjen Dobrić, koji u prve dve utakmice nije promašio šut iz igre, verno prati Tomićev tok misli uoči trećeg duela u Podgorici.
 
- Nema sumnje da nas čeka teška utakmica. Ekipa Budućnosti ima veliki kvalitet i, shodno tome, nema promena u našem pristupu utakmici. I ovu treću posmatramo kao da je početak plej-of serije. Dobro smo trenirali u prethodna dva dana, osvežili se za naredni izazov. Tim Budućnosti će svakako drugačije izgledati u "Morači", pred svojim navijačima. Zato će naš pristup biti isti kao i u prva dva meča: čvrsto, koncentrisano, držeći se plana koji nam iznese trener. Zaboravili smo šta je bilo do sada, spremamo se da što kvalitetnije odigramo treći meč.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: