Zvezda na korak od titule

Nacionalni sport - Četvrtak 09.05.2013 - 10:32

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su Radnički sa 8:7 u trećoj utakmici finalne serije prvenstva Srbije i tako poveli sa 2-1 u seriji.

Zvezda na korak od titule Zvezda na korak od titule

'Crveno-beli' su tako došli na korak od osvajanja titule, pošto im za to fali još jedna pobeda, a naredna utakmica serije igra se u Kragujevcu u subotu. Eventualna majstorica biće odigrana 15. maja.

Junak pobede Crvene zvezde bio je trostruki strelac Ranđelović, dva gola je postigao Vapenski, a po jedan Viktor Rašović, Prlainović i Pijetlović. Golove za Kragujevčane postigli su Burić, Filip Filipović i Đorđe Filipović po dva i Ćirić jedan.

Treći meč finalne serije nije bio uzbudljiv kao prethodna dva, koji su rešeni golovima u poslednjim trenucima. Ovoga puta, Zvezda je vodila tokom većeg dela susreta, u pojedinim trenucima imala je i dva gola prednosti. 'Crveno-beli' su imali priliku da budu i ubedljiviji, ali nisu koristili situacije kada su imali igrača više u bazenu, a promašili su i jedan peterac.

Tok meča:

U svojim prvim napadima na meču obe ekipe nisu bile uspešne, a prvi gol na meču postigla je Zvezda na isteku prvog minuta, kada je Vapenski posle asistencije Prlainovića zatresao mrežu Radničkog. Odmah je uzvratio Burić sa centra za brzo izjednačenje, a potom nijedna ekipa nije imala pravu priliku za pogodak, a igralo se veoma grubo na obe strane.

Sledeći gol je viđen u petom minutu, kada je Viktor Rašović doneo Zvezdi vođstvo 2:1 na sličan način kao Vapenski kod prvog pogotka. 'Crveno-beli' su vrlo brzo izborili kontru, ali je Šefik oklevao da pošalje loptu u napad, što je Radnički kaznio i došao do izjednačenja. Nedugo zatim došlo je do prekida meča, pošto je na tribinama viđena rasprava, koju je uspeo da smiri predsednik Zvezde Viktor Jelenić.

Radnički je nastavio da napada, a preko Filipovića sa velike distance poveo je prvi put na meču na isteku sedmog minuta prve četvrtine. Rađen je imao dve odlične prilike do kraja četvrtine, pokušao je lobom, ali je pogodio stativu, pa su Kragujevčani na prvi odmor otišli sa 3:2.

Zvezda je imala više prilika na početku druge četvrtine, najbolju preko Prlainovića kada je imala i igrača više, ali se Radnički sjajno odbranio. Zloković je propustio šansu da odmah potom Radničkom donese plus dva, a to je kaznio Ranđelović za 3:3, a posle nekoliko napada Prlainović je sjajnim golom vratio Zvezdi vođstvo. Do kraja poluvremena mreže su mirovale, a do tada Rađen je već zaradio tri isključenja, što znači da je utakmica za njega već bila gotova.

Na početku drugog poluvremena nijedna ekipa se nije proslavila, ali je Radić imao nekoliko spektakularnih odbrana. Ipak, u petom minutu treće četvrtine posle asistencije sa pola terena Ranđelović je izašao sam ispred golmana Kragujevčana za vođstvo Zvezde 5:3. Burić je ubrzo uzvratio i vratio Radnički na minus jedan i rezultatom 5:4 se otišlo na odmor.

Sjajnim pogotkom, Ranđelović je povisio na 6:4, da bi Đorđe Filipović uzvratio već u sledećem napadu, ali je Prlainović ponovo doneo Zvezdi doneo dva gola prednosti u drugom minutu četvrtine. Ipak, 'crveno-beli' nisu uspeli tu prednost da održe, pošto su Kragujevčani ponovo prišli na gol razlike, ali je Zvezda imala nekoliko prilika da poveća vođsto, ali ih nije koristila. Vapenski je imao najbolju sa peterca posle grubog faula igrača Radničkog i bio je siguran za 8:6, ali je Ćirić u sledećem napadu smanjio prednost Zvezde.

Odmah potom dosuđen je novi peterac za 'crveno-bele', zbog faula golmana Kragujevčana, a izveo ga je Strahinja Rašović, a Radić je ovoga puta bio siguran na golu. Do kraja meča nije bilo golova, a Radnički je imao poslednji napad i to sa dva igrača više, zbog isključenja Prlainovića i Pijetlovića, ali to nije uspeo da iskoristi i usledilo je slavlje Zvezde.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: