Zvezda šampion do Đurđevdana?

Nacionalni sport - Sreda 01.05.2019 - 11:10

Finiš trke u Superligi Srbije donosi mnogo tenzije, neizvesnosti svaki bod je bitan

Zvezda na šest bodova do odbrane titule Zvezda na šest bodova do odbrane titule
Neradno za Vaskrs, radno na Praznik rada. Superligaši 30. aprila i 1. maja igraju 34. kolo koje bi moglo da nagovesti određeni rasplet kada je u pitanju plej-of, ali i plej-aut.
 
Crvena zvezda je posle pobede u 160. večitom derbiju teoretski na šest bodova do odbrane titule, a ako slavi u Novom Sadu protiv Vojvodine, već u nedelju, pred Đurđevdan, mogla bi u duelu protiv Mladosti da otvori šampanjac.
 
- Igramo mini-ligu, derbi smo zaboravili i dolazimo u Novi Sad po tri boda koja nas dovode na korak do cilja. Nema opuštanja dok se posao ne završi - rekao je štoper Crvene zvezde Srđan Babić koji je stasao na novosadskom "Karađorđu". 
 
Posle poraza na stadionu "Rajko Mitić", Partizanu predstoji bitka za Evropu koju počinje protiv direktnog rivala Mladosti. Ako pobedi, uz povlasticu kroz propozicije koje kazuju da usled istog broja bodoova u doigravanju prednost ima tim koji je bio bolje plasiran posle 30. kola, crno-beli će napraviti veliki korak ka cilju, a onda sve to mogu da valorizuju u meču protiv Napretka, koji, takođe, igraju kod kuće. Lučanci će u Beogradu sanjati Evropu, jer posle Humske gostuju u Ljutice Bogdana.
 
- Mi se pitamo, a kad je tako, ubeđen sam da ćemo već u naredne dve utakmice obezbediti treće mesto, a zatim i u Nišu i finale kupa - rekao je samouvereno, vezista Partizana Saša Zdjelar. 
 
Najbliži jednom od prva četiri mesta je Čukarički, koji tri od četiri poslednja meča igra kod kuće.
 
BAČKA NA POTEZU
 
RAD, Zemun i Dinamo su najugroženiji u plej-autu i njihova meta je OFK Bačka.
 
Međutim, tim Zorana Govedarice u naredna dva kola može da reši svoj status, jer igra u Zemunu, pa dočekuje Rad. Sa šest bodova, prednosti plasmana iz prvog dela lige, oni bi obezbedili ostanak.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: