Zvezda slavi titulu – 50.000 navijača na ulicama Beograda

Nacionalni sport - Subota 19.05.2018 - 10:56

Fudbaleri Crvene zvezde igraju od 20 časova protiv Voždovca, u poslednjem meču sezone u Superligi Srbije.

Klub je odlučio da otvori kapije Klub je odlučio da otvori kapije "Rajka Mitića" FOTO: FK Crvena zvezda
Utakmica neće imati rezultatski značaj ni za jedan tim, ali je bitna za crveno-bele jer će konačno pred svojim navijačima proslaviti 28. titulu šampiona.
 
Klub je odlučio da otvori kapije "Rajka Mitića" za ovu priliku pa se očekuje na desetine hiljada zvezdaša na tribinama popularne "Marakane".
 
Osim na stadionu, Zvezda će titulu slaviti i na ulicama Beograda, po završetku utakmice igrači i stručni štab će u autobusu predvoditi povorku do Hrama Svetog Save. 
 
Navijači planiraju da nastave šetnju do Kalemegdana, a apeluju da se izbegnu incidenti jer je grad put navijača iz Turske, Litvanije i Španije zbog Fajnal-fora Evrolige u košarci. 
 
"Zvezdaši, Delije, vreme je da se slavi. U subotu od 19 časova na našem stadionu će započeti proslava titule, kada će biti uručen pehar našim igračima. Nakon toga, Delije se spremaju da na utakmici koja počinje od 20 časova započnu proslavu na svoj način. 
Posle utakmice, zajedno sa igračima, koji će ići u otvorenom autobusu, otićićemo do grada, do Hrama, a onda nastaviti dalje put Pobednika. Vrlo bitna stvar je da kada krenemo, imamo na umu da je Beograd naš grad i ne sme da se desi ni jedan incident koji će da baci mrlju na ovakav zvezdaški dan. 
 
Takođe, želimo da kažemo svima da će taj dan biti mnogo turista po gradu koji su došli da gledaju košarku u Areni. Niko od tih klubova nema navijače niti nas oni interesuju dok mi slavimo našu titulu. 
 
Zato želimo da skrenemo pažnju ljudima da u šetnji kroz grad ne obraćaju pažnju na njih, ako ih uopšte bude bilo, jer nas oni ne interesuju. Želimo da se ovaj dan pamti po našoj proslavi i ni po čemu drugom! 
 
S obzirom da je u gradu oko 15.000 turista, te da u Zvezdi očekuju više od 30.000 ljudi na proslavi, na ulicama Beograda bi u subotu uveče lako moglo da se nađe oko 50.000 navijača. 
 
"Želimo na najbolji mogući način da zatvorimo sezonu i pozvao bih navijače u što većem broju da dođu i pozdrave momke koji su to zaslužili, kao i da uzmu učešća u humanitarnoj akciji. Mnogo puta su do sada pokazali humanost i ne sumnjam da će tako biti i ovoga puta", rekao je trener Zvezde Vladan Milojević, koji je pre nekoliko dana produžio ugovor. 
 
Utakmica protiv Voždovca biće i oproštajna za beka Dušana Anđelkovića, koji će posle 19 godina okončati fudbalsku karijeru. On je sa Zvezdom osvojio četiri titule, najviše uz Nenada Milijaša. 
 
"Sve titule u Zvezdi su mi podjednako drage. Pod vođstvom Valtera Zenge svi smo se na proslavi ofarbali u crveno-belo i to je zaista nezaboravan prizor. Sledeće godine smo pod budnim okom trenera Boška Đurovskog osvojili ponovo duplu krunu, nezaboravno slavlje nakon što smo tri puta za manje od mesec dana pobedili večitog rivala. 
Atmosfera kod Grofa Božovića, dugo očekivana titula, uradili smo zaista veliku stvar. Danas ćemo videti kako će izgledati proslava moje četvrte titule", poručio je Anđelković.Da pokažemo koji je događaj najbitniji ovih dana za Srbiju i Beograd", navodi se u saopštenju navijačke grupe "Delije Sever".
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: