Zvezda već ŠAMPION? Crveno-beli imaju sedam od sedam kad povedu 1:0 u finalnoj seriji

Nacionalni sport - Utorak 18.05.2021 - 11:58

Ako primenimo statističku zakonitost, Crvena zvezda je već šampion ABA lige za sezonu 2020/2021. Učinak u dosadašnjim plej-of serijama u kojima je dobila prvu utakmicu - sedam od sedam! Bez titule je ostala 2018. posle poraza od Budućnosti u Beogradu na startu finalne serije.

Očekuje ih još teži meč FOTO: KK Crvena zvezda Očekuje ih još teži meč FOTO: KK Crvena zvezda
Nije isključeno da su i ovu tradiciju imali u podsvesti pred nedeljni meč sa Podgoričanima u hali "Aleksandar Nikolić" (82:78), u kojem su odbranom šampionskog kova tokom 35 minuta utakmice stekli početnu prednost u seriji na tri pobede. I bez konsultovanja statistike, aksiom je da ishod prvog meča često određuje konačan ishod plej-of bitke, pišu "Novosti".
 
Druga sa Budućnošću odigraće se večeras (20.30), na istom mestu i, logična je pretpostavka, sa približno istim brojem navijača na tribinama, uprkos još važećoj zabrani prisustva publike na sportskim događajima. Samo nije poznato da li će Zvezda nastupiti u istom sastavu, odnosno da li postoji šansa da se u borbu uključe rekonvalescenti Kori Volden i Marko Jagodić Kuridža. Ili bar jedan od njih.
 
- Situacija sa igračima koji nisu mogli da nastupe je takva da odluke moramo da donosimo na sam dan utakmice - kaže Radonjić. - Svesni smo da nas očekuje još teži meč, očekujem još bolju Budućnost. Pokazali su veliki kvalitet i imamo ogroman respekt prema njima. Akcenat je na analizi i pripremi za naredni meč, u kojem moramo da budemo energetski na visokom nivou. Takođe, koncentracija u igri mora da bude adekvatna značaju meča. U prošloj utakmici je bilo dobrih momenata i dobrih elemenata, ali i onih kojima nisam zadovoljan i u kojima moramo da budemo bolji da bismo došli do pobede.
 
Bez njih dvojice, posebno Voldena kao prve plejmejkerske opcije, Radonjić je izabrao jedinu strategiju sa potencijalno pobedničkim epilogom. Branko Lazić i Ognjen Dobrić su većim delom meča držali pod kontrolom osovinu igre Budućnosti, koju čine DŽastin Kobs i Nikola Ivanović, na čemu im je čestitao i trener Podgoričana Dejan Milojević.
 
- Prvu utakmicu smo arhivirali iste večeri, malo je vremena za pripremu druge, ali svi znamo šta je ulog - kaže Lazić. - Budućnost je samo potvrdila ono što znamo, da se radi o odličnoj ekipi. Znamo šta želimo, kao i put do tog cilja - ogromna energija, borba za svaku loptu, koncentracija i čvrstina u svakoj utakmici finala.
 
Crveno-beli su ostvarili čak 18 ofanzivnih skokova, uputili 23 šuta više od protivnika, čime su izbegli posledice očajne trojkaške večeri od svega 19,2 odsto realizacije (5/26). Zvezdi je u večerašnjem duelu potreban precizniji DŽordan Lojd (1/6 za tri poena), takođe i fokusiraniji u driblingu i proigravanjima (pet izgubljenih lopti). Slično važi i za Lengstona Hola (šut iz igre 1/8), koji je ipak podelio sedam asistencija, neke u veoma bitnim momentima.
 
Na kraju, još jedno druženje sa statistikom. U istorijatu plej-ofa ABA lige nijedna ekipa nije slavila u seriji posle 0:2, tako da bi Zvezda pobedom u drugom meču stekla krucijalnu prednost.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: