Zvezdino moćno pojačanje: Stiže štoper koji se godinama čeka!

Nacionalni sport - Utorak 17.11.2020 - 11:21

Bilo je neophodno pojačanje i izgleda da stiže.

Aleksandar Dragović je dugogodišnji reprezentativac Austrije FOTO: Getty Images Aleksandar Dragović je dugogodišnji reprezentativac Austrije FOTO: Getty Images
Crvena zvezda i Aleksandar Dragović, Srbin koji je dugogodišnji reprezentativac Austrije, konačno su pronašli zajednički jezik.
 
Nakon godina lutanja i pregovora, štoper Bajera iz Leverkuzena će pojačati beogradske crveno-bele.
 
Kako prenosi ''Sportski žurnal'', dogovorena je saradnja srpskog šampiona i iskusnog defanzivca koji bi već u januaru trebalo da se preseli u Beograd!
 
Posao bi mogao da bude završen i pre početka januarskog prelaznog roka, jer su se klub i igrač već dogovorili. Tako bi se Aleksandru Dragoviću ispunila dečačka želja da obuče crveno-beli dres.
 
Iskusni defanzivac je bio blizu Beograda i prethodnog leta, kada je Bajer želeo da ga pošalje na pozajmicu, ali su u Zvezdi procenili da su na štoperskim pozicijama prebukirani. Nije pomoglo i smanjenje plate na koje bi Dragović pristao, kao ni obavezan otkup od samo 1,2 miliona evra, daleko manje nego što ga je tim iz Leverkuzena platio.
 
Sada su stvari drugačije.
 
Srđan Babić je u Portugalu, Nemanji Milunoviću ističe ugovor narednog leta, a Miloš Degenek je tražena roba, bio i biće.
 
Aleksandar Dragović (29) je fudbaler impresivne klupske karijere. Ponikao je u Austriji iz Beča, igrao za Bazel, a zatim za Dinamo iz Kijeva i Bajer Leverkuzen, čiji je trenutno član. Nemački tim ga je 2016. godine platio 18 miliona evra,a u karijeri je kratko igrao i za Lester, na pozajmici.
 
Na Dragovića se više ne računa ozbiljno u Leverkuzenu, a ugovor mu ističe narednog leta, pa bi on u Beograd već u januaru mogao da stigne kao slobodan igrač. Naravno, ukoliko uspe da raskine ugovor sa Bajerom.
 
Bio bi to prvi korak Crvene zvezde ka rekonstrukciji odbrane, pošto će Zvezda verovatno tražiti još jednog štopera, ali i levog beka koji će biti konkurencija Milanu Rodiću.
Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: