Laureus: Ko će naslediti Novaka?

Sport - Utorak 27.11.2012 - 10:21

Sportske akademije "Laureus" saopštila je imena kandidata za najboljeg sportistu sveta, koju je prošle godine osvojio Novak Đoković.

ilustracija ilustracija

U konkurenciji za Novakovog naslednika nema ni jednog tenisera, a glavni kandidati su Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Majkl Felps, LeBron Džejms i Usain Bolt.

Kandidati su još Sebastijan Fetel, Sebastijan Loeb, Mo Farah (atletika), Bredli Vigins (biciklizam), Kvi Bo (skok u vodu), Robert Harting (bacač diska), Kris Hoj (biciklista), Lin Den (badminton), i Rori Mekilroj (golf).

Uži spisak kandidata, njih šestorice, biće objavljen u Rio de Žaneiru 13. decembra, a dobitnik će biti proglašen u martu sledeće godine, takođe u Riju.

Osim nagrade za najboljeg sportistu, dodeljuju se i nagrade za najbolju sportistkinju, najbolju ekipu, povratak godine, sportistu koji je najviše napredovao i td.

Rekorder sa četiri osvojena "Laureusa" je Švajcarac Rodžer Federer.

Šta vi mislite ko će naslediti Novaka Đokovića kao najbolji sportista 2012. godine?

B92

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: