Partizan ispustio pobedu

Sport - Subota 01.12.2012 - 16:43

Fudbaleri Spartak Zlatibor vode i Partizana odigrali su nerešeno 2:2 (0:1) u 15. kolu Jelen Superlige.

ilustracija ilustracija

Posle prvog poluvremena Partizan je vodio minimalnim rezultatom, gol je postigao Lazar Marković u 12. minutu. Prednost je udvostručio Marko Šćepović u 57. minutu.

Rezervista Nosković postigao je prvi gol za domaću ekipu u 79. minutu, a izjednačenje je doneo Bratić samo pet minuta kasnije.

Fudbaleri Partizana su stali sa igrom nakon drugog pogotka, njihovu 'uspavanost' iskoristili su domaći fudbaleri i izjednačili sa dva brza gola. 'Crno-beli' su u samom finišu pokušavli ponovo da stignu do vođstva, ali se mreža golmana Aleksića nije zatresla.

Aktuelni šampion sada ima šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja od 19 časova dočekuje Vojvodinu.

Rezultate ostalih utakmica pogledajte ovde.

U prvih nekoliko minuta bez šansi na obe strane. Prvu priliku imali su Subotičani. Torbica je dodao do Antonića, koji je centrirao, Despotović je glavom zahvatio loptu, ali je ona završila preko gola.

Domaći fudbaleri su pokušali da stvore još nekoliko prilika, ali je nakon toga Partizan preuzeo inicijativu. Mitrović je u 12. minutu dugu loptu poslao u kazneni prostor, Lazar Marković se lepo snašao i zatresao mrežu za 1:0.

Fudbaleri Vladimira Vermezovića su nakon postignutog kola nastavili sa napadačkom igrom, pokušavali su Marković, Jojić i Šćepović, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Partizan je imao odličnu priliku da udvostruči prednost, Jojić je nakon asistencije Tomića bio sam ispred golmana, a Aleskić je uspeo da interveniše. Subotičani su iz kontranapada pokušavali da stignu do izjednačenja. Nekoliko minuta kasnije još jedna šansa za ’crno-bele’. Lazar Marković je pronašao Miljkovića, koji je šutirao iz prve i nije uspao da savlada golmana.

Petnaest minuta pre kraja prvog poluvremena domaći fudbaleri su zaigrali dosta ofanzivnije. Dva puta je glavom sa 6, 7 metara pokušavao Nikola Bratić, ali je golman Petrović odlično intervenisao. Novaković je nakon toga bio u prilici, a sudija je pokazao da je bio u nedozvoljenoj poziciji. Despotović je zatim šutirao, ali je ponovo čuvar mreže Partizana izašao kao pobednik iz opasne situacije.

Marković je prekinuo nalet domaćih fudbalera, šutirao, ali nije uspeo da postgine svoj drugi gol na meču.

Slobodan udarac sa 30 metara izveo je kapiten Spartaka, Torbica, a Puškarić je loptu poslao pored gola.

Miljković je igrao ofanzivno po desnoj strani, nekoliko puta je pokušao da ugrozi gol protivnika, ali nije uspeo da se snađe u završnici.
 

ilustracija

Agersivno su počeli drugo poluvreme domaći fudbaleri, pokušavali su Kovačević i Adamović, njihove promašaje su kaznili igrači Partizana novim golom u 57. minutu.

Volkov je poslao dugu loptu ka Marku Šćepoviću, Aleksić je izašao iz kaznenog prostora kako bi sprečio šut, ali je fudbaler ’crno-belih’ lobovao golmana i udvostručio prednost gostiju.

Rezervista Nosković je nekoliko minuta po ulasku u igru smanjio prednost Partizana. Ostojić je zakasnio u odbrani, a fudbaler Spartaka nije imao problema da savlada Petrovića.

Fudbaleri Spartka su nakon postignutog gola pokušavali da stignu do izjednačenja, da bi na kraju i uspeli golom Bratića nakon prekida i greške Ivana Ivanova.

Burna završnica u Subotici. Fudbaleri Partizana su pokušavali da vrate izgubljeno vođstvo, domaći su hteli do potpunog preokreta, a sve rezultira greškama na obe strane.

Stefan Šćepović je pokušao iskosa sa leve strane, ali nije bilo igrača u kaznenom prostoru. Nakon toga korner, Šćepović je zahvatio loptu glavom, ali samo pored gola.

Miljković je ponovo pokušao sam, saigrači su mu tražili da asistira, a lopta je bila lak plen za Aleksića.

U finišu još dve prilike za Partizan. Prvo je pokušao Ilić, zatim je do lopte došao Marković, koji je pogodio prečku.

Na kraju meča došlo je do sukoba među igračima, a Miljković je dobio žuti karton zato što je uhvatio za vrat Antonića.

Spartak: Aleksić, Kovačević (Čović '72), Bratić, M. Adamović (Nosković '66), Trobica, Despotović (Popara '72) , Novaković, Šarac, Antonić, Puškarić, G. Adamović

Partizan: Petrović, Miljković, Volkov, Ostojić, Ivanov, Smiljanić, Tomić, Jojić, L. Marković (Ilić '82), M. Šćepović (S. Marković '67), Mitrović (S Šćepović '74)

B92

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: