Piksi: Lažima mi pripisuju dug

Sport - Sreda 28.11.2012 - 08:42

Dragan Stojković žestoko reagovao na izjave da je nasledio Crvenu zvezdu bez dinara dugovanja.

dragan stojkovic piksi dragan stojkovic piksi

"Protiv mene se vodi prljava orkestrirana kampanja, ali braniću svoje ime", rekao je nekadašnji predsednik crveno-belih za "Večernje Novosti".

"Ne mogu da verujem da je neko mogao da ispriča toliku gomilu laži! Ali, neću dozvoliti nikome da se igra sa mnom i da mi natovari na leđa 10-11 miliona evra, jer ni decu u obdaništu ne mogu da prevare pričom da je Zvezda, kada sam ja postao predsednik, bila u plusu"

Žestoko je u utorak reagovao Dragan Stojković pošto je pročitao izjavu nekadašnjeg potpredsednika crveno-belih Milana Vujina da su njemu i njegovoj upravi “ostavili apsolutno pozitivno stanje računa”.

Vujin je istakao i to da “nikome ništa nisu dugovali, bio je samo kredit kod banke, koji je datirao iz vremena dok je Dragan Džajić vodio klub”. Treba reći da je taj bankarski dug iznosio četiri miliona evra.

"To je prljava, orkestrirana kampanja"nastavio je Piksi, "I sve to nije slučajno, a ja nisam glup da ne vidim da sve probleme žele da pripišu meni. Ali, to neće moći, to im neću dozvoliti jer je sve što je taj “dobri i pošteni” advokat rekao obmana i laž! A zaboravio je da su bežali sa “Marakane” preko loža i da su oterani govnjivom motkom. Bezobrazluk je da se igraju rečima i pričaju da je Zvezda bila u plusu. Kada sam izabran za predsednika, izašao sam s dokumentacijom, izneo koliki je dug i rekao: idemo dalje! I ta dokumentacija postoji u klubu, lako je proveriti. A ja znam napamet koliki sam dug zatekao. Bilans za 2005. je iznosio 10.170.000 evra u minusu, od toga je na kredite išlo neto 7.820.000 evra. A onda Vujin kaže da postoji samo bankarski dug, kao da to nije dug. Dakle, ja baratam argumentima, rekao sam da dokumentacija postoji, i to je jedina istina. Taj dug sam nasledio, prihvatio kao takav i počeo da radim", izričita je peta Zvezdina zvezda.

A onda je Piksi nastavio malo smirenijim tonom...

"Nisam o tome hteo da pričam javno sve ovo vreme jer smatram da je to klupska i poslovna tajna i da sve treba da ostane u kući. Međutim, kada neko grebe noktima da me oblati i da hoće da mi svale te silne milione, o kojima se priča kao da su kutija šibica, e to neće moći. Braniću svoje ime i prezime. Zar nije čudno da niko ne priča o rezultatima, osvojili smo dve duple krune i dva puta igrali u Evropi, kao da oni nisu važni, možda bi ta klika više volela da smo ispali iz lige"

Odmah potom nekadašnji predsednik Crvene zvezde postavlja pitanje upravi od koje je nasledio klub:

"Zbog čega se nekome žurilo, ako Dragan Džajić nije bio u klubu 10-11 meseci, da se kreditno zaduži. Podignut je kratkoročni kredit u vreme Vujinove vladavine, sa 16-17 odsto kamate na godišnjem nivou. Pa, to je pljačka svetskih razmera! I što su ti “dobrotvori” bežali kao sumanuti sa stadiona ako je sve bilo dobro, a Zvezda u plusu. Kako je to stanje bilo dobro ako su im isekli struju, ako je ukinuta i dostava dnevnih novina jer nisu mogli da ih plate"

Piksi je, kaže, nastavio da pomaže klubu i posle odlaska.

"Ispoštovao sam sve. Na rastanku sam rekao da ću uvek biti uz Zvezdu i pomagati koliko mogu. Zar nije pomoć to što sam u Nagoju doveo Bajalicu i Burzanovića, za koje su oni rekli da im nisu potrebni? A novac je otišao u kasu Zvezde i to odmah, cela suma, a ne na rate. Očigledno je da su se neki malo zaigrali. Neću više da ćutim, jer možda će oni u javnost izaći s pričom da sam tih 60 miliona evra duga, o kojima se priča, napravio ja, odavde iz Japana. Umalo da zaboravim: s Nagojom sam pre tri dana potpisao novi jednogodišnji ugovor, tek da se zna, a ćerka Anja se upisala na prestižni Kolumbija univerzitet u Americi i ja sam srećan čovek. I zato neću dozvoliti da me bilo ko blati bez razloga", zaključio je ovu oporu priču Piksi Stojković, uz napomenu da nije stavio tačku na priču o Zvezdi, već da čeka s kakvim podacima će posle češljanja poslovanja u minulom periodu pred javnost izaći radna grupa s Nebojšom Čovićem na čelu.

"U mojoj upravi nije bilo kriminalaca"

"Sram da ih bude njihovih godina i gomile laži koje prosipaju. Sve je to smišljeno da bi se sakrila istina. Zato moram da kažem i ono o čemu do sada nisam želeo da pričam. Ja sam zatekao ugovore pola-pola i zato postoji ta priča. Još se duguje menadžeru Ćalasanu i još nekima koje sada neću da pominjem. Kod mene nije mogao da se pravi dogovor 50 odsto klubu, 50 odsto ostalima. Kod mene kriminalci nisu mogli da dolaze u klub, kao ni njihovi igrači. Tačno je, imao sam zbog toga problema, pretili su mi, pokušali da me ucenjuju, a onda su mi nudili poslovne dogovore, koje sam bez razmišljanja odbio. Između ostalog, i zato sam otišao iz Zvezde jer sam video gde to ide. Ali, nisam pobegao sa “Marakane” već sam gospodski otišao", zaključio je svoju ispovest legendarni fudbaler, za "Novosti".

B92, Novosti,

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: