Ski škola na Besnoj Kobili

Sport - Sreda 28.11.2012 - 09:36

U Vranju je osnovan skijaški klub „Besna Kobila“, za čijeg je prvog predsednika UO izabran Dejan Manić, za potpredsednika Nikola Aleksić, a za direktora kluba Đorđe Dedinac.

UO novog kluba UO novog kluba

- Naš klub nastavlja tradiciju skijaškog sporta koji je doživeo ekspanziju sredinom 50-tih godina prošlog veka. Drago nam je što nastavljamo tradiciju pionira tog sporta: Blagoja Stošića Grepče, Branka Stevanovića Džulbarsa, Joce Dončića Grofa, Miodraga Đorđevića Bondeta i drugih – kaže Dedinac.

Cilj kluba biće da afirmiše skijaški sport, da radi na njegovom omasovljenju, a u budućnosti da od Besne Kobile napravi skijaški centar sa bogatim sadržajima.

- Pokrenućemo mnoge akcije, a jedna od najbitnijih biće otvaranje i rad naše ski škole za vreme školskog raspusta. Biće otvorena i besplatna za sve polaznika, kako iz našeg kraja tako i gostiju – navodi Dedinac.

U klubu imaju 80 para skija „karving“, a u toku je nabavka još 20. Radi se na homologacije staze, dobijanju sertifikata za ski takmičanja po FIS kategorizaciji.

- Dobićemo pravo ogranizacije tradicionalnog „Besnokobilskog Kupa“ od strane skijaškog saveza Srbije, posle 20 godina pauze. Planirano je da se održi 9. i 10 februara.

Naše aktivnosti u sezoni su poznate: 15. i 16. decembra održaćemo seminar za sudije, na školskom raspustu radiće ski škola, 20. januara obeležićemo Svetski dan snega,  26. januara održaćemo prvenstvo Grada u skijanju za sve kategorije, pod nazivom memorijalni Kup Branka Stevanovića Džulbarsa i Jovana Stošića Kaceta, u februaru i martu planirani su dva ski kampa u organizaciji ski kluba Midžor iz Knjaževca i Niš iz Niša.

Zavisno od vremenskih uslova planirali smo da ski škola radi u periodu od 29. decembra do 15. aprila – ističe Dedinac. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: