Arsenal izabrao trenera i odredio mu samo 50 miliona za pojačanja

Svetski sport - Utorak 24.04.2018 - 07:59

Stezanje kaiša posle odlaska Vengera

Arteta pravi čoovek za Arsenal? FOTO: Action Images Arteta pravi čoovek za Arsenal? FOTO: Action Images
U Arsenalu su prleomili koga žele za naslednika Arsena Vengera. Moćni direktor Ivan Gazidis se odlučio za Mikela Artetu, bivšeg kapitena Arsenala i aktuelnog pomočnika Pepu Gvardioli u Mančester Sitiju.
 
Skaj Sports i još neki dobro obavešteni izvori na Ostrvu tvrde da je Gazidis izabrao Artetu i da će ga uskoro predložiti kao konačno rešenje većinskom vlasniku Stenu Krenkeu. A Gazidisovi predlozi Krenkeu se obično završavaju aklamacijom...
 
Iako Arteta nema trenerskog iskustva osim rada sa Gvardiolom za dve godine u Mančester Sitiju, Gazidis verukje da je to baš čovek koji je potreban Arsenalu posle Vengera. Neko ko ne vuče repove za sobom, ko poznaje klub i ko neće praviti drastični rezove već će postepeno nastaviti da promenjuje ono dobro što je bilo kod Vengera, a iskoreniće ono loše.
 
Arteta ima i imidž modernog mladog stručnjaka koji ima nameru da se ozbiljno bavi ovim poslom u budućnosti, a činjenica da ga je perfekcionista poput Gvardiole uzeo u stručni štab govori o njegovom potencijalu. Biće ovo prilika koju Arteta ne može da odbije.
 
Arsenal nije želeo da ime novog trenera procuri u javnost dok Venger ne napusti klub, ali teško će uspeti u tome. Gazidis je imao i ozbiljan otpor najbližih saradnika u izboru novog trenera. Čuvek skaut Sven Mislintat koji je došao iz Borusije Dortmund kao veliko pojačanje pre nekoliko meseci je želeo da dovede Julijana Nagelsmana iz Hofenhajma ili Domenika Tedeska iz Šalkea. Direktor Raul Sanljehi je želeo svog prijatelja Luisa Enrikea sa kojim je radio u Barseloni, ali je na kraju Gazidis pokazao ko je glavni među direktorima i odlučio se za Artetu.
 
Ono što novom treneru neće ići u prilog je vest da je Arsenal spremio ograničena sredstva za prelazni rok. Ostrvska štampa piše da će novi menadžer dobiti samo 50.000.000 funti za prelazni rok što je ispod standarda najboljih ostrvskih klubova među koje Arsenal želi da se vrati.
 
Očigledno da je klupski plan da Arteta bude dugoročno rešenje, da zasuče rukave i počne da stvara ekipu od temelja kao što je to utradio Venger kada je došao u klub. Ali pitanje je da li je to moguće u današnjem fudbalu i da li bi Arteta mogao da prođe kao Dejvid Mojes u Mančestetr Junajtedu.
Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: