Bajern napravio ISTORIJSKI TRANSFER

Svetski sport - Utorak 27.04.2021 - 12:36

Fudbalski klub Bajern iz Minhena potvrdio je da će od naredne sezone glavni trener tog tima biti Julijan Nagelsman.

Potpisaće ugovor do juna 2026. godine FOTO: EPA-EFE Potpisaće ugovor do juna 2026. godine FOTO: EPA-EFE
Perspektivni stručnjak (33) će sa Bavarcima potpisati ugovor do juna 2026. godine.
 
Takođe, ugovor sa aktuelnim trenerom Hansijem Flikom biće raskinut na leto.
 
"Nagelsman predvodi novu generaciju trenera. Uprkos mladosti, ima impresivnu karijeru. Uvereni smo da ćemo sa njim imati velike uspehe kao i prethodnih godina. Želeo bih da se zahvalim Fliku u ime celog Bajerna. Preuzeo je tim u teško vreme, a zatim osvojio šest trofeja, a sedmi će uskoro uslediti. Želimo mu sve najbolje", rekao je predsednik Bajerna Herbert Hajner.
 
Sportski direktor Hasan Salihamidžić kaće da su razgovori sa Nagelsmanom bili konstruktivni, te da će biti zabavano raditi sa njim.
 
Mediji prenose da će Bajern za Nagelsmanovu slobodu platiti 25.000.000 evra, što je rekordan iznos. Do sada je najveća odšteta za trenera bila 15 miliona evra koliko je Čelsi 2011. platio Portu za Andrea Vilas-Boaša.
 
Podsetimo, Nagelsman je karijeru počeo u Hofenhajmu 2016, da bi tri godine kasnije preuzeo Lajpcig, sa kojim je nastavio da pravi dobre rezultate u Bundesligi i Ligi šampiona.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: