Barsa u nemogućoj misiji

Svetski sport - Sreda 08.12.2021 - 12:58

Večeras su u Ligi šampiona na programu utakmice poslednjeg kola u Grupama E, F, G i H, nakon kojih će biti poznata još četiri tima koji će na proleće igrati u eliminacionoj fazi Lige šampiona.

Tomas Miler Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia Tomas Miler Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
U Grupi E Bajern je sigurno prvi, a za drugo mesto se bore Barselona i Benfika. Pred mečeve poslednjeg kola Barsa ima dva boda više, ali gostuje Bajernu, dok Benfika na svom stadionu dočekuje Dinamo iz Kijeva i očekuje se da će osvojiti tri boda. Barseloni ne odgovara ni remi protiv Bajerna, jer je portugalski šampion bolji u međusobnim duelima, piše Danas.
 
Osim čudu, Barselona u Minhenu može da se nada još samo i tome da će nemački šampion utakmicu početi sa drugim timom, jer su u suprotnom šanse Ćavijeve ekipe da trijumfuje jako male. U prvoj utakmici na „Kamp Nou“ stadionu Bajern je lako pobedio sa 3:0, a jedan od golova postigao je i Tomas Miler, koji je bio strelac sedam puta na poslednjih šest duela sa katalonskim klubom. U prvenstvenim mečevima koje su odigrali za vikend Bajern je u „klasikeru“ bio bolji od Borusije iz Dortmunda (3:2), dok je Barsa na svom terenu poražena od Betisa (1:0), pa bi se i po trenutnoj formi moglo zaključiti kakve su šanse Katalonaca.
 
Ćavi ima puno problema sa povređenim igračima, pa neće moći da računa na Pedrija, Serđija, Serhija Aguera, Fatija i Brajtvajta, ali se u tim vraća Usman Dembele. S druge strane u timu domaćih neće biti Lukas, Sar, Sabicer i Stanišić.
 
Za jedno preostalo mesto koje iz Grupe F vodi u eliminacionu fazu Lige šampiona boriće se u međusobnom duelu u Bergamu Atalanta i Viljareal. Atalanti je neophodna pobeda, dok je Viljarealu dovoljan i bod za plasman među 16 najboljih.
 
Po trenutnoj formi Atalanta je favorit u duelu sa prošlosezonskim osvajačem Lige Evrope. Tim iz Bergama nije izgubio na prethodnih deset utakmica, uključujući i pobedu nad Napolijem za vikend u Seriji A. Viljareal je u poslednjih pet utakmica doživeo čak tri poraza i ekipa Unai Emerija je u lošoj formi.
 
Ole Gunar Solskjer je svom nasledniku Ralfu Ragniku u nasleđe ostavio prvo mesto u Grupi F, pa će u poslednjoj utakmici protiv Jang Bojsa nemački trener moći da odmori neke igrače. To bi ekipi iz Berna moglo da olakša put do trećeg mesta i plasmana u Ligu Evrope, ukoliko Viljareal pobedi Atalantu.
 
Zbog povreda za domaće neće igrati Šo, Varan, Lingard, Pogba, Kavani i Marsijal, a engleski mediji najavljuju da će se u timu od starta naći Nemanja Matić.
 
U Grupi G sva četiri tima imaju šanse za plasman u narednu rundu jer je razlika između vodećeg Lila i poslednjeg Volfsburga tri boda, a upravo se ova dva tima sastaju na „Folksvagen areni“. Nemački klub pobeda vodi u Ligu šampiona, pošto je u prvoj utakmici ova dva tima u Lilu rezultat bio 0:0, a ukoliko se meč završi nerešeno Volfsburg ostaje bez plasmana u Ligu Evrope, jer ima slabiji međusobni skor u odnosu na Sevilju.
 
U duelu Salcburga i Sevilje stvari su za nijansu manje komplikovane. Austrijskom timu dovoljan je i remi za plasman među 16 najboljih, a Sevilji je neophodna pobeda. Takođe, ukoliko Volfsburg trijumfuje u duelu sa Lilom onda je Sevilji neophodna pobeda kako bi izbegla da prvi put posle šest godina ne nastupa u eliminacionoj fazi jednog evropskog klupskog takmičenja.
 
Prvi mečevi večeri igraju se u Grupi H, u kojoj je jedina nedoumica da li će Čelsi ili Juventus osvojiti prvo mesto i povlašćenu poziciju na žrebu parova osmine finala. Juventus dočekuje Malme, dok će Čelsi imati teži posao na gostovanju u Sankt Peterburgu. Ukoliko i jedni i drugi pobede Čelsi će osvojiti prvo mesto zbog boljeg međusobnog odnosa.
 
Već je poznato da će Zenit takmičenje nastaviti u eliminacionoj fazi Lige Evrope, a Malmeu ostaje šansa da eventualno popravi utisak tako što će iskoristiti očajnu formu u kojoj se nalazi „stara dama“ i napravi iznenađenje u Torinu.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: