Bavarski streljački vod seje strah

Svetski sport - Petak 08.01.2021 - 11:34

Glavobolja trenera Menhengladbaha Marka Rozea pred večerašnji dvoboj sa Bajernom

Štefan Lajner i Robert Levandovski FOTO: Reuters Štefan Lajner i Robert Levandovski FOTO: Reuters
Veliki rivali u prošlosti imaju veoma zanimljivu istoriju duela i u novijoj istoriji. Ako postoji klub koji može da se pohvali pozitivnim međusobnim odnosom sa moćnim Bajernom onda je to Borusija iz Menhengladbaha. U poslednjih pet godina dva tima imaju po pet pobeda u jednom od najvećih klasika nemačkog fudbala. Prošle sezone Bavarci su Borusiju u Minhenu slomili tek u finišu utakmice, četiri minuta pre kraja (2:1), dok su u Gladbahu poraženi (1:2).
 
Ovakvi rezultati daju domaćinu pravo na nadu, međutim ono što može da ih obeshrabri jeste činjenica da četa Marka Rozea igra daleko ispod svog nivoa ove sezone. U prošloj rundi Ždrepci su dobili posle četiri vezana meča bez pobede i s te strane gledano Bajern im dolazi u nevreme. Taman kad su započeli u stabilizaciju.
 
Gladbah leži na četiri boda van pozicija kvalifikacija za Ligu šampiona i uskoro bi trebalo očekivati da pokuša da krene u pobednički niz kako bi se vratio u vrh. Zapravo, uprkos tome što se prvi put u istoriji kluba kvalifikovao za nokaut fazu Lige šampiona, do sada je sezona bila pomalo mučna za Ždrepce. Rozeovi momci su u Bundesligi više puta remizirali negoli pobedili, a njihov vrlo dobar domaći učinak iz prethodnih sezona ovog puta je malo posustao.
 
Bajern je prespavao uvodnih 45 minuta u 2021. godini. Izgubio je taj deo igre od Majnca sa 0:2, a onda za pola sata demonstirao moć i strpao pet komada za konačnih 5:2. Prednost izabranika Hansija Flika na vrhu Bundeslige bila je pod ozbiljnom pretnjom. Uobičajene ranjivosti Bajerna u tranziciji su ostale na snazi, međutim, bavarski gigant se probudio na vreme i dodao gas i više se nije osvrtao.
Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: