„Biće Rafa zadovoljan 21 titulom čak i da Novak osvoji 25“

Svetski sport - Ponedeljak 14.02.2022 - 11:42

Španski teniser Rafael Nadal će osvojiti 24 ili 25 grend slem titula, uveren je njegov trener Karlos Moja.

FOTO: AP FOTO: AP
Španski teniser je na Australijan openu došao do rekordnog 21. trofeja sa najvažnijih turnira.
 
„Ne mogu da se ne divim onome što je Rafa uradio. Njegov trijumf u Melburnu je impresivan, način na koji je savladao prepreke, kako je promenio taktiku u finalu protiv Medvedeva. S obzirom na situaciju u kojoj je bio pre turnira, da je imao toliko problema sa stopalom, ostvario je spektakularan rezultat“, rekao je Moja.
 
Osvrnuo se španski stručnjak i na borbenost svog pulena.
 
„Na prste jedne ruke možemo izbrojati sportiste koji su u istoriji uradili nešto slično kao Rafa. To su Majkl Džordan, Tajger Vuds, čak u tenisu imamo Novaka Đokovića. Impresionira taj njihov takmičarski gen, sposobnost da sve preokrenu u svoju situaciju. Da smo pisali scenario za turnir pre njegovog početka, realnost bi sigurno bila bolja“.
 
Nadal sada ima grend slem titulu više u odnosu na najveće rivale Đokovića i Federera.
 
„Kada razmislimo, to je impresivan učinak. Mi u Australiji nikada nismo pričali o 21. tituli. Znali smo da postoji mogućnost da je osvoji, ali razgovor o tome bi doneo samo dodatni pritisak. Ne želim da podstičem debatu o tome ko će imati najviše titula, ostavljamo je navijačima i novinarima. Rafa je zadovoljan onim što ima. Biće srećan i ako završi sa 21 trofejem, a Đoković sa 25. Nije dobro biti opsednut. Nadal jeste motivisan, neće odustati od borbe za 22. titulu, ako mu se ukaže prilika. Ali što se debate tiče, sve dok su oni aktivni, nema mnogo smisla. Ja naravno verujem da Rafa može da osvoji 24 ili 25 slemova“, zaključio je Moja.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: