Bivšem treneru Đokovića preti 7 godina zatvora: Beker "muljao" sa imovinom, a hit je kako će se braniti na sudu

Svetski sport - Utorak 08.02.2022 - 11:26

Boris Beker je u velikom problemu.

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia
Legendarni nemački teniser Boris Beker (54), inače i bivši trener Novaka Đokovića, ponovo je u problemu sa zakonom i preti mu kazna do čak sedam godina zatvora!
 
Dobro je poznato da već duže vreme Beker ima finansijskih problema, pre pet godina proglasio je proglasio bankrot, a sada je novi haos nastao zbog toga što nije poštovao naredbe tamošnjih vlasti. Otkriveno je da je "sakrio" svoje finansijske podatke, odnosno sakrivao je imovinu od stečajnih izvršitelja u Engleskoj i Nemačkoj.
 
Na saslušanju u Lozani izjasnio se sa "nisam kriv", a u optužnici su čak 24 sporne tačke zbog kojih će Beker morati da izlazi pred sudije i dokaže da je zaista nevin, prenosi Mondo.
 
Beker je sakrivao poreklo svoje imovine, a ukoliko se to dokaže na sudu - završiće iza rešetaka.
 
"Ja sam pozitivna osoba i verujem u englesko pravosuđe. Napet sam i nervozan, ali nema panike. Uspeli smo iskoristiti zemlju koju sam imao na Majorci kako bismo u potpunosti otplatili dug koji smo imali prema banci. Bio sam teniser i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam posle igračke karijere zavisio od advokata i menadžera koji mi očigledno nisu davali dobre savete", rekao je Beker i dodao:
 
"Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune zbog toga".
 
Suđenje inače počinje 21. marta u Londonu, a o njegovoj sudbini odlučivaće sudija Debora Tejlor, koja je inače u zatvor poslala Džulijana Asanža, odnosno još 12 članova porote.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: