Bojana Jovanovski u osmini finala!

Svetski sport - Subota 19.01.2013 - 15:51

Srpska teniserka Bojana Jovanovski napravila je najveći uspeh u karijeri, plasirala se u osminu finala Australijan opena.

Bojana Jovanovski Bojana Jovanovski

Jovanovski je savladala dvostruko stariju, 42-godišnju Japanku Kimiko Date-Krum u dva seta, sa 6:2, 7:6(3), i izborila duel sa Amerikankom Sloan Stivens.

21-godišnja srpska teniserka je u meču protiv japanske veteranke napravila sedam brejkova, ali i dozvolila pet. U presudnom taj-brejku bila je puna samopouzdanja i sjajnom igrom stigla do 16 najboljih teniserki u Melburnu.

Bolja iz ovog duela će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice okršaja druge nositeljke Serene Vilijams i 14. Marije Kiriljenko.

Noćas su u Melburnu srpski teniseri imali polovičan učinak. U konkurenciji dublova Nenad Zimonjić i Robert Lidsted eliminisani su već na startu, dok su Jelena Janković i Mirjana Lučić prošle zahvaljujući predaji rivalki. Uspešan start u konkurenciji juniora imao je prvi nosilac Nikola Milojević, dok je ispao Laslo Đere.

Tok duela Bojane Jovanovski i Kimiko Date-Krum mogli ste da pratite na našem sajtu:

Jovanovski i njena duplo starija rivalka počele su meč gubljenjem servisa. Prvo je Japakna iskoristila treću brejk šansu u prvom gemu, ali je Sprkinja odmah uzvratila sjajnom igrom na servis rivalke.

Usledio je maratonski gem u kojem je Bojana spasila dve brejk lopte, te posle četiri đusa konačno sačuvala servis. Sa druge strane, Japanka je nastavila loše da servira, toliko loše da je Jovanovski bez izgubljenog poena stigla do novog brejka, a potom pronašla ritam i na servisu te povela 4:1. Jovanovski je nastavila u sjajnom ritmu, spasila brejk loptu, a potom iz drugog pokušaja napravila novi brejk i dobila prvi set 6:2.

Nakon što je jedva sačuvala servis na startu drugog, srpska teniserka je ponovo bez izgubljenog poena napravila novi brejk i povela 2:0. Međutim, iskusna Japanka se nije predala, ponovo je naterala Bojanu da se muči na servis, ponovo su odigrale maratonski gem, a Date-Krum je ovaj put imala više strpljenja i iz trećeg pokušaja stigla do ribrejka.

Obe teniserke su nastavle da slabo serviraju, usledila su još po dva brejka u narednih pet gemova i 4:4 u setu. Nakon dva relativno mirna servis gema, usledio je novi maraton na servis Jovanovski. Bojana je spasila četiri brejk lopte, propustila jednu šasnu da osvoji gem, da bi potom Date-Krum iskoristila petu šansu i stigla do servisa za set.

Međutim, teniserke nisu odstupile, nastavljen je niz brejkova, pa je Jovanovski novim ribrejkom izjednačila na 6:6, i dobila šansu da u taj-brejku izbori plasman u osminu finala. Jovanovski je odmah napravila mini-brejk, te povela 2:0, ali je Japanka brzo uzvratila i izjednačila. Ipak, Bojana je nastavila sa sjajnom igrom, oduzela još dva servisa rivalki za 5:2.

Potom je Bojana osvojila poen na svoj servis i došla do četiri meč lopte. Prvu je poslala u aut, ali je potom odigrala sjajan ritern i primorala Japanku na grešku koja joj je donela 7:3 u taj-brejku za 7:6 u drugom setu i pobedu od 2-0.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: