Bronzane odbojkašice donele Srbiji devetu medalju u Tokiju

Svetski sport - Nedelja 08.08.2021 - 12:05

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto pobedila Južnu Koreju sa 3:0, po setovima 25:18, 25:15, 25:15.

"Jedna od naših najvažnijih medalja" FOTO: EPA-EFE
Posle srebra iz Rija, aktuelne svetske i dvostruke uzastopne evropske šampionke stigle su do još jednog olimpijskog odličja, pošto su predvođene sjajnom Tijanom Bošković opravdale ulogu favorita i ubedljivo savladale Koreju, drugi put u Tokiju.
 
Boškovićeva je meč završila sa 33 poena, osam poena je osvojila Mina Popović, Milena Rašić šest, Bjanka Buša poen manje, a Maja Ognjenović četiri poena. U timu Južne Koreje najbolja je bila Kim Jon-Kung sa 11 poena, javlja Beta.
 
Ekipe su se u prvom setu smenjivale u vođstvu sve do finiša tog dela igre kada je na servis liniju stala Bošković. Od 18:17 Srbija je brzo stigla do 23:17, a tačku na prvi set, praktično i na meč, stavio je blok Srbije za 25:18.
 
U naredna dva seta je apsolutno sve funkcionisalo u igri Srbije, koja ni u jednom momentu nije dozvolila Koreji da se vrati u meč.
 
Početak drugog seta doneo je prednost Srbije od 3:1 i 6:3, pa 13:6 posle serije od 5:0. Srbija je u nastavku vodila sa 17:10, 19:11 i 22:14, a na kraju je bilo 25:15 za prednost od 2:0 u setovima.
 
Koreja je na početku trećeg seta imala prednost od 4:1, ali je Srbija posle tri asa Boškovićeve povela sa 8:5 i tako najavila veliku pobedu. Vodila je Srbija zatim sa 14:7, pa 19:11 i 22:13, a set je rešila u svoju korist sa 25:15.
 
Odbojkašice su ovom bronzom obezbedile Srbiji devetu medalju na Igrama u Tokiju, čime je premašen učinak iz Rija kada je osvojeno osam odličja.
 
 
Terzić: Jedna od naših najvažnijih medalja
 
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je bronzana medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju jedna od najvažnijih koje je osvojio nacionalni tim.
 
„Ovo je, po mom mišljenju, jedna od naših najvažnijih medalja i ona me je učinila ponosnim što vodim ovu ekipu. Ogroman je ovo rezultat za ovu ekipu”, rekao je Terzić, prenosi Olimpijski komitet Srbije.
 
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto pobedila Južnu Koreju sa 3:0, po setovima 25:18, 25:15, 25:15.
 
„Javnost zna ili ne zna, koliko smo mi problema imali vezanih za sastav ekipe, na kraju vidljivi su i ovde, da nam neke vrlo važne igračice nisu igrale, da nam neke nisu ni tu. Jednostavno, to nije ona ekipa koja 2018. postala prvak sveta, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju na svetu, i to drugi put zaredom”, rekao je Terzić, prenosi Beta.
 
„Odnos devojaka prema njihovom poslu, ponašanje u selu, ili na utakmici ili bilo gde drugo, zaslužuje ne pohvale, nego je to nešto što treba zapisati i dati drugima da uče kako se ponaša jedna sportska ekipa”, istakao je selektor Srbije.
 
Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović napomenula je da možda nije rekla poslednju reč u reprezentativnom dresu i da je njena želja da nastupa i na Olimpijskim igrama u Parizu.
 
„Utakmica je na početku bila puna naboja i straha. Iz svih onih razloga koje sam pominjala posle SAD. Ipak, Koreja nije ekipa tog nivoa. Nismo smele sebi da dozvolimo da se desi nešto neplanirano”, rekla je Ognjenovićeva.
 
„Početak je bio tvrđi, ali posle smo došle do naše igre, koja možda nije bila toliko tečna, dobra i lepršava kao protiv Koreje u grupi. Ali, razumljivo jer je preveliki ulog”, dodala je ona.
 
Ognjenovićeva je navela da nije bilo lako oporaviti se posle poraza od SAD u polufinalu.
 
„Svima je baš teško palo. Jučerašnji dan je bio težak i taj trening je bio u sred dana, a danas je termin u devet. Hiljadu nekih detalja, ali... Presrećne smo”, rekla je ona.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: