Čeferin oštro po Englezima: Napravili ste ogromnu grešku, razmislite još jednom

Svetski sport - Utorak 20.04.2021 - 14:51

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin rekao je da su engleski klubovi iz "velike šestorke" koji su učestvovali u osnivanju Superlige napravili "ogromnu grešku" i pozvao ih da ponovo razmisle

"Neki će reći da je to pohlepa" FOTO: EPA
Prema njegovim rečima najavljena Superliga predstavljala bi istorijski "udarac“ malim zemljama kao što je Austrija, jer austrijski klubovi nikada ne bi dobili šansu da dospeju do najviše evropske lige.
 
Čeferin ja na kongresu UEFA-e kritikovao stav vlasnika za koje je rekao da na fudbal gledaju kao na "proizvod", a navijače kao na "potrošače", a potom se i direktno obratio klubovima iz Premijer lige.
 
"Želeo bih da se obratim vlasnicima nekih engleskih klubova. Gospodo, napravili ste ogromnu grešku. Neki će reći da je to pohlepa, drugi omalovažavanje, arogancija ili potpuno neznanje engleske fudbalske kulture, ali zapravo to nije važno. Važno je da još uvek ima vremena da se predomislite, svi greše, engleski navijači zaslužuju da ispravite grešku, zaslužuju poštovanje", kazao je Slovenac.
 
Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Totenhem, Čelsi i Arsenal jedni su od osnivača novog takmičenja, zajedno sa klubovima iz Španije i Italije.
Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: