Del Potro se oprostio: Nemam snage da nastavim

Svetski sport - Sreda 09.02.2022 - 13:50

Del Potro se vratio na teren posle dve i po godine pauze zbog povrede, a kako je ranije najavio hteo da tačku na igračku karijeru stavi na terenu.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Argentinski teniser Huan Martin Del Potro poražen je na startu turnira u Buenos Ajresu od zemljaka Federika Delbonisa 6:1, 6:3 i završio karijeru.
 
Del Potro se vratio na teren posle dve i po godine pauze zbog povrede, a kako je ranije najavio hteo da tačku na igračku karijeru stavi na terenu.
 
- Mnogo sam uložio da se vratim, ali nemam snage da nastavim. Previše sam patio, moram da stavim zdravlje u prvi plan, da dovedem život u red. Ako uspem da rešim problema sa kolenima, ko zna, možda pokušam da se vratim još jednom - izjavio je emotivni Argentinac koji nije mogao da sakrije suze u finišu meča.
 
Najveći uspeh u karijeri ostvario je osvajanjem US Opena 2009. godine, kada je u finalu pobedio Rodžera Federera, a ukupno je osvojio 22 titule.
 
Navijači u Srbiji najviše će ga pamtiti po tome što je dva puta sprečio Novaka Đokovića na putu do medalje na Olimpijskim igrama - pobedio ga je u meču za bronzanu medalju u Londonu 2012, kao i na startu olimpijskog turnira u Riju 2016. godine, kada je stigao do finala i osvojio srebro.
 
Najbolji "renking" bilo mu je treće mesto u avgustu 2018. godine.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: