Dimitrov i publika izbacili Novaka

Svetski sport - Sreda 08.05.2013 - 11:41

Prvi reket sveta Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Madridu već u drugom kolu, porazom od Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Dimitrov i publika izbacili Novaka Dimitrov i publika izbacili Novaka

Dimitrov je do trijumfa došao sa 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3, posle tri sata i šest minuta igre.

U narednom kolu, bugarskog tenisera očekuje bolji iz duela Kolumbijca Santijaga Hiralda i Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske.

Đoković je iznenenađujuće takmičenje u Madridu završio već u drugom kolu, a pored Dimitrova protiv sebe imao je i publiku. Bugarski teniser je odigrao sjajan meč, a na svojoj strani imao je i publiku, koja je navijala protiv Đokovića.

Sramno ponašanje kulminiralo je kada je prvi reket sveta iskrenuo zglob u drugom setu, zbog čega je zatražio medicinski tajm-aut. Iako je srpski teniser uspeo tada da se vrati i izjednači, Dimitrov je odigrao mnogo bolje u odlučujućem setu i zasluženo slavio.

Tok meča:

Novak je odlično ušao meč i bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, a potom je namučio Dimitrova, ali je Bugarin ipak izjednačio. U istom ritmu obojica su nastavili u narednim gemovima, sve do sedmog gema. Tada je bugarski teniser ozbiljno pritisao Novaka i došao do tri brejk prilike, ali je tu na scenu stupio sjajan Đokovićev servis. Iako je Dimitrov uspeo da dođe do još jedne šanse da oduzme Đokoviću servis, srpski teniser je i to odbranio i poveo sa 4:3.

Đoković je do prve brejk prilike stigao u sledećem gemu, ali je Bugarin odlično uspeo da se odbrani. U tom gemu viđeni su sigurno najatraktivniji potezi u dotadašnjem delu meča, od kojih se izdvaja Đokovićev bekhend tik uz liniju, iako je bio dosta van terena. Dosta neizvesnosti viđeno je u gemovima koji su sledili, a Novaka je samo nekoliko gemova delilo od brejka u desetom gemu, da bi Dimitrov iskoristio mali pad koncentracije srpskog tenisera i napravio prvi brejk na meču za 6:5. Novak je uzvratio istom merom, pa je set ušao u taj-brejk, u kojem je Novak od početka dominirao, ali je propustio tri set lopte, što je Dimitrov iskoristio i dobio taj-brejk sa 8:6.

Tamo gde je stao u prvom setu, Dimitrov je nastavio u drugom. Svaki put kada je Novak imao priliku da ga ugrozi, on je 'izvlačio' svoje najbolje udarce i sprečavao nalet srpskog tenisera. Bugarski teniser je igrao veoma pametno, dok je Đoković dosta grešio, a to se posebno videlo u šestom gemu. Tada je Dimitrov izborio dve brejk prilike, a iako se prvi reket sveta odbranio, dve lopte je poslao u mrežu za vođstvo Bugarina sa 4:2.

Novak je odmah uzvratio sjajnim poenima i izborio tri prilike za brejk, ali je pri jednom poenu iskrenuo zglob koji još uvek nije dovoljno zalečio. Đoković je zatražio medicinski tajm-aut da bi mu se noga bandažirala, a posle pauze koja je trajala devet minuta, došao je do brejka, a potom i izjednačenja 4:4. Obojica su od tada bili sigurni na svojim servisima, ali je Dbimitrov imao problema sa grčevima. U taj-brejku ceo stadion se okrenuo protiv Novaka, ali je srpski teniser došao do set lopte posle veoma dugog poena, kada je Bugarin poslao loptu u mrežu. Dimitrov se odmah odbranio, a potom došao do meč lopte, ali je Novak kik servisom u bekhend stranu potpuno zbunio protivnika, a odmah izborio novu set loptu. Posle još nekoliko preokreta, Novak je konačno sa 10:8 osvojio set za izjednačenje, a potom nije krio bes zbog ponašanja publike.

Uprkos takvom raspletu drugog seta, Dimitrov je vrlo lako i brzo došao do brejka u trećem i održavao je tu prednost. Iako je u pauzi između setova zatražio medicinski tajm-aut izgledao je svežije od Novaka i davao je sve od sebe da mu ne bi dozvolio da uzvrati. Tako je u devetom gemu zahvaljujući greškama srpskog tenisera izborio dve meč lopte, a pošto je Đoković izbacio u loptu u aut došao je možda i do najveće pobede u dosadašnjem delu karijere.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: