EL: Printezis zaustavio Turke

Svetski sport - Četvrtak 11.04.2013 - 10:47

Košarkaši Olimpijakosa su opravdali ulogu favorita pred svojim navijačima, u prvom duelu četvrtfinala Evrolige, protiv Anadolu Efesa 67:62, po četvrtinama 17:15, 16:17, 17:14, 17:16.

Najzaslužniji za veliki trijumf (bez obzira što je četvrtfinale, rivalitet Grka i Turaka je uvek na najvišem nivou) bio je krilni igrač Jorgos Printezis sa 26 poena.

Najveća prednost u prvom delu meča iznosila je 32:23 u korist Grka, ali je do kraja poluvremena Efes stigao da smanji prednost rivala na 32:33.

Doneo je Gonlum i vođstvo Efesu u drugom delu, ali se nije dao domaćin. Poslednji trzaj turski klub imao je kod 62:65, ali je Hajns ofanzivnim skokom dodao loptu Spanulisu, koji je bio pod faulom. Iskusni Grk nije propustio priliku da sa penala potvrdi trijumf.

Vasilis Spanulis i Kajl Hajns su pratili sjajnog Printezisa, ubacili devet, odnosno šest poena, uz to da je američki košarkaš imao i devet skokova i jednu ukradenu loptu.

Kod Turaka jedino su za igru bili raspoloženi bili Kerem Gonlum, koji je ubacio 17 poena, dok je Lukas pogodio 10. Duško Savanović je meč završio sa učinkom od šest poena i isto toliko skokova. Mora se naglasiti da je srpski košarkaš imao i šut za tri 0/5, kao o da je podelio jednu, a dobio dve blokade.

Evroliga, četvrtfinale:

Sreda:

CSKA – Kaha Laboral 89:78
Olimpijakos – Efes 67:62
Real Madrid – Makabi 79:53

Utorak:

Barselona – Panatinaikos 72:70, posle produžetka

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: