Eriksen srušio Galebove u finišu, Totenhem korača ka LŠ

Svetski sport - Sreda 24.04.2019 - 12:46

Fudbaleri Totenhema pobedili su Brajton na svom terenu u zaostalom meču 33. kola Premijer lige sa 1:0 i time povećali svoje šanse da se i naredne sezone nađu u Ligi šampiona.

Spursi ostaju treći na tabeli FOTO: AP Spursi ostaju treći na tabeli FOTO: AP
Spursi ostaju treći na tabeli sa 70 bodova, četiri boda više od petoplasiranog Arsenala, tako da se nalaze u sjajnoj poziciji da sezonu završe u Top 4.
 
Sa druge strane, Brajton je 17. i on će se boriti za opstanak u poslednja tri kola pošto ima svega tri boda više od 18. Kardifa.
 
Važan trijumf ekipi Maurisija Poketina doneo je Kristijan Eriksen u 88. minutu. Dele Ali je dodao do danskog veziste, koji se namestio i sa dvadesetak metara levom nogom pogodio malu mrežu.
 
Domaći sastav je tokom celog meča vršio opsadu gola Meta Rajana, imao čak 78 odsto posed lopte, ali sve do samog finiša nije uspevao da probije organizovanu odbranu gostiju.
 
Najbolje šanse, u međuvremenu, imali su Jan Vertongen i Dele Ali u prvom i Deni Rouz i Kristijan Eriksen u drugom poluvremenu.
 
Totenhem za vikend dočekuje Vest Hem, a Brajton Njukasl.
 
U utakmici Votforda i Sautemptona nije bilo pobednika, pošto su domaći došli do boda golom Andrea Greja u 90. minutu - 1:1.
 
Napadač domaćih je iskoristio gužvu u šesnaestercu i savladao Gana.
 
Vođstvo Svetaca viđeno je posle svega sedam sekundi meča, a strelac je bio Šejn Long. Irski napadač je kaznio nesmotrenu reakciju Ketharta i postigao najbrži gol u istoriji Premijer lige.
 
Pored tih pogodaka viđene su još dve prave šanse. Đerar Delofeu je propustio za domaće, a Long za goste.
 
Stršljenovi su sad sedmi na tabeli sa 50 bodova, dok je Sautempton 16. sa 37.
 
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: