Everton uzeo trofej Premijer lige iz ruku Sitija i predao ga Junajtedu!

Svetski sport - Subota 16.03.2013 - 16:27

Engleska će, sumnje gotovo da više nema, dobiti novog prvaka u fudbalu: branilac titule Mančester siti je uz veliku sudijsku grešku na kraju meča izgubio na gostovanju Evertonu sa 2:0, pa je Mančester junajted u prilici da protiv Redinga, ukoliko trijumfuje, ode na čak 15 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala kome od pomoći nije bilo ni što je u poslednjih pola sata imao igrača više.

Everton uzeo trofej Premijer lige iz ruku Sitija i predao ga Junajtedu! Everton uzeo trofej Premijer lige iz ruku Sitija i predao ga Junajtedu!

Očajno je delovala ekipa "građana" na početku ovog meča, a šanse koje su viđene u prvom poluvremenu sve su, osim udarca Teveza sa distance, bile u režiji domaćih igrača. Iako joj je gol Miraljasa bio poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj su milimetri odlučivali da li je ili nije bilo nedozvoljenog položaja prilikom upućivanja lopte, ekipa Dejvida Mojesa je jednu od svojih prilika realizovala. Igrao se 32. minut kada je Lion Osman sa više od dvadeset metara uputio udarac, a lopta, uz veliki felš, odsela iza leđa nepomičnog Harta.

Drugi deo utakmice na Gudison parku bio je još zanimljiviji. Ne samo zbog isključenja Pijenara u 61. minutu, kada je, možda i prestrogo, drugim žutim kartonom poslat u svlačionicu zbog visoko podignute noge kada je krenuo da oduzme loptu Haviju Garsiji. Everton se tada nije povukao, probao je da dođe do dva gola razlike, ali su ipak bolje šanse imali gosti. Tek što je nekažnjeno prošao grub nasrtaj sa leđa Džejmsa Milnera, za koji igrač Sitija nije javno opomenut, "građani" su u istoj akciji dvaput bili na korak od izjednačenja. Džekov lucidan centaršut Tevez je skrenuo ka nebranjenom delu mreže, a taj pokušaj, baš kao i šut Milnera posle odbrane, zaustavio je slovački golman Jan Muha.

Muha je briljirao u još dva navrata, da bi potom u centar pažnje došao sudija Li Probert. Pet minuta pre kraja utakmice lopta je, posle udarca Teveza sa distance, podigla visoko podignutu ruku Felainija, što je arbitar video. Ono što nije video je da se igrač Evertona nalazio bar dva metra u svom kaznenom prostoru, pa je Probert "izvukao" loptu i namestio je na 17 metara, umesto da dosudi očigledni jedanaesterac. Slobodan udarac Kolarova, koji je uz Nastasića odigrao ceo meč za Siti i pritom dobio žuti karton, nije bio dovoljno precizan. Everton je izdržao i taj pokušaj rivala i sve preostale, a onda je u trećem minutu sudijske nadoknade Nikica Jelavić, hrvatski reprezentativac, uz grešku Klišija i potom odbitak od njegove noge, postavio konačnih 2:0 u korist domaćina na Gudisonu.

Premijer liga, 30. kolo:
Subota:
Everton - Mančester siti 2:0 (1:0)

(Osman 32, Jelavić 90+3)
16:00 Aston Vila - Kvins Park Rendžers
16:00 Sautempton - Liverpul
16:00 Stouk - VBA
16:00 Svonsi - Arsenal
18:30 Mančester junajted - Reding
Nedelja:
14:30 Sanderlend - Norič
16:00 Totenhem - Fulam
17:00 Čelsi - Vest Hem
17:00 Vigan - Njukastl

tabela premijer liga

Blic

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: