Evroliga se oglasila povodom napada na sudije

Svetski sport - Nedelja 23.02.2020 - 14:17

Evroligaške sudije Luiđi Lamonika, Damir Javor i Emin Moulkoč, napadnuti su u Atini na putu ka svom hotelu.

Podrška za Lamoniku FOTO: Twitter Podrška za Lamoniku FOTO: Twitter
Evropsku košarkašku javnost šokirale su vesti o napadu na trojicu sudija kada su huligani presreli taksi vozilo u kome su se oni nalazili.
 
Evroliga se povodom čitavog slučaja oglasila, osudila svako nasilje i pomenula da je najvažnije da su svi dobro i da niko nije bio povređen.
 
"Evroliga, kao i svi klubovi koji su njeni članovi, osuđuju nasilna dela u svakom obliku i nastavljaju politiku nulte tolerancije prema takvim činovima. Evroliga će pružiti podršku policiji u istrazi, a ukoliko dvojica napadača budu identifikovana, njima će doživotno biti zabranjeno prisustvo na svim utakmicama Evrolige. Liga će podržati sudije u bilo kakvim potencijalnim pravnim ili krivičnim procesima. Evroliga će nastaviti da promoviše zdravu, prijateljsku i opuštenu atmosferu na svim utakmicama na kojima će bezbednost za gostujuće timove, sudije i ostale akreditovane osobe uvek biti garantovana", stoji u saopštenju Evrolige.
 
Posle ovog incidenta se oglasio i Luiđi Lamonika koji je potvrdio da nije bio povređen, kao i da će nastaviti da obavlja svoju dužnost.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: