Evropa čeka novog šampiona

Svetski sport - Sreda 14.04.2021 - 12:29

Uspeo je Bajern da se revanšira Pari Sen Žermenu za poraz na svom terenu i sa večerašnjim 1:0 u Parizu izjednači ukupan rezultat (3:3) u dvomeču prošlogodišnjih finalista Lige šampiona, ali je zbog manje postignutih golova na strani svrgnut sa ervropskog trona i uskraćen za priliku da se dočepa sedmog „ušatog“ pehara.

I pored pobede Bajern bez sedmog pehara FOTO: AP I pored pobede Bajern bez sedmog pehara FOTO: AP
Dok „sveci“ trku za prvu kontinentalnu titulu nastavljaju protiv pobednika večerašnjeg duela Borusije Dortmund i Mančester sitija.
 
Pod ruku sa još jednim jednokratnim gubitnikom, jer ni Čelsi nije platio paprenu cenu Portovih 0:1 u Londonu, pošto je pre sedam dana duplo ubedljivije slavio u Portugalu, pa sada čeka da vidi ko će mu stati na polufinalnu crtu – Liverpul ili Real.
 
Mada daleko neefikasniji od utakmice na „Alijanc areni“, meč na „Parku prinčeva“ bio je dostojan prošlonedeljnog spektakla. Očekivano, jer su opet jedna na drugu udarile ekipe s gomilom majstora loptanja i trenerima napadačke orjentacije, pa su se od početnog zvižduka sudije Danijelea Orsata, kao na traci, ređale brze i uigrane akcije, atraktivni driblinzi, manje ili više izgledne šanse za pogodak.
 
Najćešće sa Nejmarom u glavnoj ulozi. Brazilac se iz petnih žila trudio da nas sve podseti zbog čega je njegov transfer iz Barselone u Pari Sen Žermen najskuplji u istoriji fudbala. Nema šta nije pokušao da uhvati na krivoj nozi Manuela Nojera, ali mu se nikako nije dalo da „ubode“ metu. Ili bi Nemac hvatao, skretao i odbijao njegove lopte ili bi ove udarale o stativu (u 34. i 39. minutu) i prečku (37), ponekad za malo kratak ili previše hitar da dočeka dodavanja pomagača.
 
Za razliku od njega, mlađi Kilijan Mbape je jednom zatresao mrežu nemačkog diva, međutim trud junaka kapitalnog minhenskog trijumfa morao je biti poništen zbog sitnog ofsajda (78).
 
I Bajern se pokidao da produži svoju ovosezonsku misiju u LŠ. Iako bez pomoći rovitog golgetera top klase Roberta Levandovskog, bitnih igrača Serža Gnabrija, Niklasa Zulea i Korentina Tolisa, Hans-Diter Flik je komandovao ultra ofanzivu, a njegovi puleni ga slepo slušali u pokušaju da repriziraju lisabonski epilog prošle LŠ. I zamalo uspeli u naumu, jer je nedostajala “samo” još jedna predaja Kejlora Navasa. Da se još neko priključi Eriku Čupo – Motingu na listi strelaca.
 
U trenutku kada se nekadašnji prvotimac PSŽ sjajno snašao u jednoj gužvi i glavom, svom silinom, naleteo na odbitak posle udarca Davida Albe (u 40. minutu), sve je zamirisalo na veliki kambek Bejerna. Ipak, do kraja istovremeno žestoke i lepršave fudbalske predstave u francuskoj prestonici nije se više našao niko ko bi uspeo da kazni PSŽ za silne neiskorišćene prilike, pa Evropa čeka novog vladara,
 
To možda bude i Čelsi, mada će mu za tako nešto biti potrebna mnogo kvalitetnija igra od sinoćnje. Jesu “plavci” držali meč pod kontrolom, ali ne ide im na ponos samo jedan šut u okvir gola za drugih 90 minuta nadmudrivanja sa Portom i to tek u nadoknadi vremena. U onom delu meča u kom su gosti izborili častan oproštaj, kada je Medi Tarami, spektakularnim “makazicama”, potpisao ispisnicu iz elite srpskog reprezentativca Marka Grijića i ostalih izabranika Serhia Konseisaa.
 
Revanš mečevi četvrtfinala
 
Čelsi – Porto        0:1 (2:0)
 
PSŽ – Bajern        0:1 (3:2)
 
Borusija (D) – Mančester s.          21.00 (1:2)
 
Liverpul – Real    21.00 (1:3)
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: