Federer bolji od Frica, pobede Berdiha i Dimitrova

Svetski sport - Petak 18.01.2019 - 11:23

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se rano jutros u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 6:2, 7:5, 6:2.

Izgubio samo tri poena na svoj prvi servis FOTO: Reuters Izgubio samo tri poena na svoj prvi servis FOTO: Reuters
Federer je do pobede nad 21-godišnjim Amerikancem stigao za manje od 90 minuta igre, a na putu do trijumfa izgubio je samo tri poena na svoj prvi servis.
 
Švajcarac će u osmini finala igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa koji je u trećem kolu bio bolji od Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije sa 6:3, 3:6, 7:6, 6:4.
 
Biće to prvi meč Federera i Cicipasa.
 
U četvrto kolo prvog grend slem turnira u sezoni plasirao se i Čeh Tomaš Berdih koji je slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana u četiri seta - 5:7, 6:3, 7:5, 6:4 posle tri sata i dva minuta igre.
 
Protivnik trenutno 57. teniseru sveta u osmini finala biće pobednik meča Rafael Nadal - Aleks de Minaur.
 
Do četvrtog kola stigao je i 21. teniser sveta, Bugarin Grigor Dimitrov koji je posle nešto više od dva sata igre pobedio Italijana Tomasa Fabijana sa 7:6, 6:4, 6:4. 
 
Dimitrov će u četvrtom kolu igrati protiv boljeg iz meča Andreas Sepi - Frensis Tijafo.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: