„Federer potpisao dokument zbog kolena, ne napadajte ga“

Svetski sport - Utorak 08.06.2021 - 12:23

Organizatori Rolan Garosi nisu zadovoljni zbog kritika na račun Rodžera Federera, koji je odustao od 4. kola.

„Govorimo o velikom šampionu „Govorimo o velikom šampionu" FOTO: Getty Images
Federer je pobedio u prva tri kola, ali je odustao od susreta sa Mateom Beretinijem.
 
Italijan je ostao bez prilike da se suoči sa Federerom od kog je dva puta izgubio, a Federer je bio na udaru dela navijača
 
Zbog toga je reagovao Gi Forže, direktor turnira.
 
„Nije fer reći da je Rodžer pokazao nedostatak poštovanja ili da se poneo loše. Nije bio spreman da igra, potpisao je dokument u kome objašnjava da je odustao zbog problema sa kolenima“, rekao je Forže, koji je podsetio na godine Švajcarca.
 
„Govorimo o velikom šampionu, koji ima skoro 40 godina i koji je imao dve operacije kolena. Rolan Garos je bio prilika da unapredi svoju igru, da se spremi za ono što sledi, a znamo da mu je Vimbldon prioritet. Za nas je velika čast što je došao. Ne doživljavamo kao nepoštovanje činjenicu da je iskoristio ovaj turnit da se pripremi za nastavk sezone. Video sam komentare na društvenim mrežama. Rodžer je uradio sve prema protokolu. On poznaje sebe bolje nego bilo ko drugi i nije želeo da rizikuje“.
 
Rodžer je pobedio Dominika Kepfera u 3. kolu, posle tri i po sata borbe. Onda je priznao da možda ne bi podneo peti set, sutradan je odustao od susreta sa Beretinijem.
 
Zbog poteza ga je pohvalio Boris Beker, koji je potom napao Lorenca Musetija, jer nije završio meč sa Novakom.
Nova.rs, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: