FIBA odredila datume: Košarkaši Srbije se sledeće godine bore za plasman na OI

Svetski sport - Petak 15.05.2020 - 12:01

Izvršni komitet FIBA je prošle godine dodelio domaćinstvo kvalifikacionih turnira Beogradu, Splitu, Viktoriji i Kaunasu

Ukupno 24 reprezentacije će se boriti na ta četiri turnira Ukupno 24 reprezentacije će se boriti na ta četiri turnira
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je danas da će se kvalifikacioni turniri košarkaša za Olimpijske igre u Tokiju održati od 29. juna do 4. jula 2021. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi i Litvaniji.
 
FIBA se konsultovala sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) u vezi sa kvalifikacionim turnirima za Igre u Tokiju narednog leta, a uzeti su u obzir opterećenje igrača, pripreme reprezentacija i kalendari nacionalnih liga.
 
Kako se navodi u saopštenju, MOK je odobrio termine zbog tih faktora ali i okolnosti zbog kojih su Olimpijske igre pomerene za naredno leto.
 
Izvršni komitet FIBA je prošle godine dodelio domaćinstvo kvalifikacionih turnira Beogradu, Splitu, Viktoriji i Kaunasu.
 
Ukupno 24 reprezentacije će se boriti na ta četiri turnira, a pobednici svakog turnira plasiraće se na Olimpijske igre, koje su na programu od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: