Film o Mihaelu Šumaheru – omaž legendi

Svetski sport - Četvrtak 23.09.2021 - 13:35

Bio je čvrsta i precizna mašina za volanom, ali i ljubazan porodični čovek. Mihael Šumaher je najuspešniji vozač u istoriji Formule 1.

Šumi FOTO: Reuters Šumi FOTO: Reuters
Dokumentarni film o njemu od prošle nedelje može da se pogleda na Netfliksu.
 
Nemački vozač Formule 1 Mihael Šumaher osvojio je sedam titula prvaka sveta. Godinama je sa svojim timom iz Ferarija dominirao F1.
 
Poslednji put je nastupio 2012, a krajem 2013. doživeo je tešku nesreću na skijanju i zadobio traumatsku povredu mozga od koje se nije oporavio sve do danas.
 
Porodica i bliski prijatelji otada štite njegovo pravo na privatnost. Ipak, sada je počeo da se prikazuje dokumentarni film koji legendarnog vozača vraća u naše sećanje i spasava od zaborava. Film ništa ne objašnjava, ništa ne opravdava i ne tera na plač. Dokumentarni film „Šumaher“ priča priču o dečaku iz nemačke pokrajine Porajnje-Palatinat koji želi da postane veliki vozač na automobilskim trkama i u tome uspeva.
 

Porodica i bliski prijatelji otada štite njegovo pravo na privatnost. Ipak, sada je počeo da se prikazuje dokumentarni film koji legendarnog vozača vraća u naše sećanje i spasava od zaborava.
 
Film ništa ne objašnjava, piše Dojče vele (DW), ništa ne opravdava i ne tera na plač,
 
Dokumentarni film "Šumaher" priča priču o dečaku iz nemačke pokrajine Porajnje-Palatinat koji želi da postane veliki vozač na automobilskim trkama i u tome uspeva.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: