Fudbal: Preminuo najbolji strelac Rijeke

Svetski sport - Nedelja 19.04.2020 - 14:19

Fudbal: Preminuo najbolji strelac Rijeke

U 179 utakmica za Rijeku postigao 90 golova FOTO: Pixabay U 179 utakmica za Rijeku postigao 90 golova FOTO: Pixabay
Bursać je u 179 utakmica za Rijeku postigao 90 golova i bio je jedan od najboljih napadača i igrača u istoriji kluba, javlja Hina.
 
Rođen je 22. avgusta 1945. godine u Bosanskom Grahovu u Bosni i Hercegovini. Karijeru je počeo u Proleteru iz Zrenjanina, a posle jedne sezone u seniorskoj ekipi Proletera stigao je u Rijeku 1964. godine.
 
Na Kantridi se zadržao osam godina, potom je dve sezone proveo u NK Zagrebu, gde je u 46 utakmica postigao 30 golova, a zatim je još šest sezona igrao u holandskom Vitezeu gde je i završio karijeru.
 
U 1971. godini dobio je nagradu riječkog "Novog lista" za najboljeg igrača Rijeke, dok je u sezoni 1971/72. dobio nagradu "Zlatna zvjezdica", priznanje zagrebačkih Sportskih novosti za najboljeg igrača u Drugoj ligi. Kada je Rijeka ispala u drugu ligu Bursać je odbio ponude Partizana i Crvene Zvezde i ostao u Rijeci.
 
Navijači riječkog kluba pamte Bursaćevu rečenicu: "Kada istrčim na teren nikad ne mislim na premiju, već samo na pobedu Rijeke i što bolju igru". Ona je bila dovoljna da kod navijača Rijeke Bursać dobije poseban status.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: