Građani jure rekordni 15. trijumf u nizu

Svetski sport - Sreda 10.02.2021 - 12:35

Četa Pepa Gvardiole seje strah na Ostrvu. Siti danas u Velsu protiv Svonsija trasira put ka četvrtfinalu FA kupa. Ukoliko pobedi, tim sa Etihada će učiniti nešto što nijedan elitni engleski sastav nije

Mančester Siti ne staje, gazi sve na Ostrvu Mančester Siti ne staje, gazi sve na Ostrvu
Mančester Siti ne staje, gazi sve na Ostrvu. Nije četa Pepa Gvardiola više gol-mašina, ne umire se u lepoti, ali se pobede nižu. Građani su u fantastičnoj formi. Imaju 14 uzastopnih pobeda, a taj niz bi mogli da nastave večeras u Velsu. Ukoliko to učine, postaće rekorderi, jer nikada nijedan tim iz elitnog engleskog ranga nije uspeo da naniže 15 pobeda u svim takmičenjima. Lider Premijer lige gostuje Svonsiju (18.30) u osmini finala FA kupa. Domaćin je takođe odličan ove sezone u Čempionšipu i posle dve godine bi mogao opet do elite. Poslednji put Siti je poražen 21. novembra prošle godine u Londonu protiv Totenhema (0:2).
 
Ekipa iz Mančestera je u nedelje razbila Liverpul na Enfildu sa 4:1 i trasirala put ka tituli i skidanju Redsa s trona u Engleskoj. Pre dve sezone Siti je osvojio sve trofeje u domaćim okvirima, pa je to motiv za se ponovi taj uspeh. Prošle sezone je vicešampion Engleske stao u polufinalu na Vembliju od Arsenala.
 
Očekuje se da Gvardiola malo promeša karte u odnosu na meč sa Liverpulom pre tri dana. Van tima zbog povreda su i dalje Serhio Kun Aguero, Netan Ake i Kevin de Brujne. Argentinski napadač nije mnogo igrao ove sezone, prvo zbog povrede, a pre nekoliko nedelja se zarazio virusom korona. Od ponedeljka je na treninzima Građana, ali nije fizički spreman, pa nije ni otputovao za Svonsi.
 
Labudovi su trećeplasirani tim Čempionšipa, sa samo dva boda manje od lider Noriča. Svonsi je 10 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, ali će gostovanje vicešampiona Engleske da bude najveće prepreka ove godine. U Mozzartu je danas promo kvota na dvojku - 1,28. Nigde nećete moći da nađete veću.
 
Za domaćina bi mogli da igraju dvojica Amerikanaca, pojačanje iz MLS-a, Džordan Moris i Pol Arijola. Moris je stigao iz Sijetla. Dva prehodna meča je ušao s s klupe, a sada bi mogao da ima prvi start u novom klubu. Arijola je stigao na pozajmici iz Di Si Junajteda pre nekoliko dana. Na treninzima je oduševio, mogao bi da se nađe na klupi potiv Građana i eventualno u nastavku dobije šansu da debituje za člana najjače druge lige na svetu. Siti je rešio u svoju korist pooslednjih šest mečeva protiv Velšana, a na svima je bilo tri ili više pogodaka.
 
Duel premijerligaša se igra u Lesteru. Na noge Lisicama Brendana Rodžersa stiže nepredvidivi Brajton. Dobra vest za domaćina je da se u tim vratio napadač Džejmi Vardi posle operacija prepone. On je igrao 30 minuta protiv Vulverhemptona proteklog vikenda, a sada se očekuje od starta kako bi što pre ušao u nekadašnju formu i pomogao Lesteru u pohodu na Ligu šampiona. Timoti Kastanj, letošnje pojačnje iz Atalante, nije još spreman. Nedostaju i Ves Morgan, Denis Prat i Vesli Fofana.
 
Kod Brajtona van stroja je Adam Vebster koji se povredio prošlog vikenda u meču sa Barnlijem. U Premijer ligi ove sezone Lester je sredinom decembra razbio Brajton sa 3:0, a sva tri gola postignuta su u prvih 45 mnuta. Dva su delo Džejmsa Medisona, a jedan Džejmija Vardija.
 
Ove sezone u FA kupu nema ponovljanje mečeva u slučaju nerešenog ishoda posle 90 minuta, već se igraju produžeci i eventualno penali.
Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: