"Grupa smrti", epizoda druga – Nojera čeka najveća noćna mora

Svetski sport - Subota 19.06.2021 - 12:05

Obrnuli smo još jedan krug na EURO, koji zatvara dobro poznata "grupa smrti".

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia
Francuska, Portugal i Nemačka vode surovu bitku za nokaut fazu, a istog dana ćemo moći da gledamo i Špance.
 
Program u 15 časova otvaraju svetski šampioni Francuzi, koji gostuju Mađarima u Budimpešti.
 
U 18 je na programu poslastica dana i duel Portugala sa Nemačkom, dok od 21h očekujemo goleadu u duelu Španije i Poljske.
 
Prštaće u sva tri duela jer svaki neosvojen bod je korak bliže nešto ranijem letnjem "raspustu" nego što su najbolji fudbaleri Evrope to planirali.
 
Mađari su se hrabro držali više od sat vremena na premijeri, a onda su potonuli u finišu meča sa evropskim šampionom.
 
Mentalno verovatno slomljeni sada igraju sa prvakom sveta koji je "dopunio" samopouzdanje trijumfom nad najtrofejnijom selekcijom "starog kontinenta".
 
Francuzi će se sigurno potruditi da što pre "reše" ovaj meč, da ne dozvole da se nađu u situaciji kao Portugal da u finišu meča moraju da dodatno "povuku".
 
Nova pobeda bi ih odvela u nokaut fazu i omogućila nešto laganiji nastup u trećem kolu, što bi donelo priliku i za odmor ključnih igrača.
 
Međutim, Mađari se osim domaćeg terena uzdaju i u tradiciju, jer su dva puta do sada izbacivali "trikolore" sa turnira, oba puta u polufinalima – 1964. i 1972.
 
Danas je potpuno drugo vreme, ali istorija se često ponavlja. A svaki Mađar će u subotu da se sigurno seti juna 1927. i rekordne pobede od 13:1 nad Francuskom.
 
Biće ovo deveti međusobni duel dva tima u Budimpešti, gde su Francuzi samo jednom slavili, u poslednjem okršaju u prijateljskom meču 1990. (3:1).
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: