Gulbis: Bio sam bolji; Nadal: Nisi

Svetski sport - Petak 17.05.2013 - 14:48

Posle poraza od Rafaela Nadala, letonski teniser Ernests Gulbis rekao je da je bio bolji teniser, što je Španca pomalo naljutilo.

Gulbis: Bio sam bolji; Nadal: Nisi Gulbis: Bio sam bolji; Nadal: Nisi

"Sve je išlo u moju korist. Bio sam bolji igrač. Bio sam bolji i u drugom setu, mislim da sam bio bolji čak i u trećem. Generalno, bio sam bolji tokom celog meča“, izjavio je Gulbis, koji je imao 59 vinera i 50 grešaka, ali je ipak izgubio sa 1:6, 7:5, 6:4.

Uz to, Letonac je ukupno osvojio više poena (97-94), a Nadal je imao 13 direktnih poena i 19 grešaka.

"On je šampion. Njega morate da pobedite, morate da uradite nešto posebno. On nije uradio ništa spektakularno, ja sam grešio, ali njega morate pobediti, Nadal je čovek koji ne poklanja ništa. Nije vaćno kako sam igrao ili koliko je meč bio kvalitetan, nisam pobedio, to se računa“, kaže Letonac.




Nadal se nije saglasio sa procenom da je Gulbis bio bolji teniser.

"Tenis nije kao fudbal, u kojem možete da date gol, a onda da se povučete i da na kraju dobijete meč. U tenisu igramo mnogo poena i obično, ne kažem uvek, pobedi bolji“, rekao je Španac i nastavio da obrazlaže svoje mišljenje:

"Ukoliko udarate lopticu iz sve snage i ako to znači da ste bolje igrali, onda je možda on bio bolji. Po mom mišljenju, najbolji je onaj igrač koji nađe rešenje za igru svog protivnika. Kada sam izgubio brejk prednosti u drugom i trećem setu, i dalje sam se borio, pronašao sam rešenja. Najbolji je pobedio“.

Nadal, koji nije baš poznat po direktnim izjavama, dodao je da ga je nerviralo što je Gulbis često tražio da sudije siđe i proveri trag nekih sumnjivih loptica.

"Ako kažem da je loptica u autu, to znači da je u autu. Ako nije, ako imam nekih sumnji, uvek pustim sudiju da siđe. Ne dopada mi se njegovo ponašanje na terenu. Mislim da mora da bude malo smireniji. Ako to uspe, može da dođe do vrha jer je neverovatan potencijal“, zaključio je Rafael, koji u četvrtfinalu igra sa Davidom Fererom.

 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: