Gvardiola o Liverpulu: To je kao sa Đokovićem, Federerom i Rafom

Svetski sport - Ponedeljak 26.11.2018 - 11:12

"Ne govorim to igračima, ali nas Redsi teraju da budemo bolji", kaže trener Mančester Sitija

"Imamo potrebu da imamo konkurenciju" FOTO: Getty Images
Posle 13 odigranih kola u Premijer ligi, Mančester Siti je na prvoj poziciji sa 35 osvojenih bodova, dok mu Liverpul diše za vrat sa 33.
 
To je Pepa Gvardiolu podsetilo na dane kada je vodio Barselonu i kada je morao da dođe do 99 osvojenih bodova kako bi prigrlio titulu prvaka Evrope.
 
Sjajni trener je prisustvo Liverpula i njegovu konkurenciju uporedio sa čuvenom trojkom svetskog tenisa.
 
"Zato nam oni (Liverpul) pomažu. Vrlo je to slično sa Nadalom, Federerom i Đokovićem, zar ne? Potrebni su nam takmičari. Kao sportisti imamo potrebu da imamo konkurenciju. Igrači to znaju. Ne kažem im, ali oni znaju koliko je Liverpul jak i znaju da ne smemo da prosipamo bodove jer će onda Liverpul osvojiti ligu", kaže Gvardiola koji je znao da poseti teniske mečeve.
 
A nije mu samo Liverpul konkurencija.
 
"Možemo da kažemo da nam je konkurencija Liverpul ili Čelsi, ili Totenhem, Arsenal takođe. Da bismo se takmičili potrebni su nam dobri protivnici koji su bliski po snazi nama. Ove sezone ih naravno imamo i u Premijer ligi i u Evropi", rekao je Gvardiola.
 
Očigledno mu je tenis poslužio kao inspiracija za ovo poređenje.
Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: