HR: Uhapšen prvi čovek rukometa

Svetski sport - Četvrtak 11.04.2013 - 17:11

Predsednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola noćas je uhapšen na povratku u Hrvatsku zbog sumnje da je učestvovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke.

ilustracija ilustracija

On je jutros odveden na ispitivanje.

Njegovi advokati Hini su potvrdili da je on uhapšen na graničnom prelazu, čim je u Hrvatsku automobilom došao iz Makedonije gde je bio na rukometnoj utakmici.

Zbog izvlačenja novca iz Karlovačke banke u privatne firme juče je uhapšena i Šolina majka, u poslovnim krugovima poznata kao direktorka i stečajna upravnica više firmi i njegova dva brata.

Uz njih, kao deoničari banke, privedene su još četiri osobe koje je prvoosumnjičena Marija Šola navodno povezala s bankom radi pribavljanja značajne dobiti.

U službenom saopštenju Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala navedeno je da su osumnjičeni kao deoničari i odgovorne osobe novcem Karlovačke banke finansirali poslovanje firmi koje su prethodno osnovali ili preuzimali.

Na taj način su počinili više kaznenih dela zloupotrebe položaja i ovlašćenja kojima su banku oštetili za najmanje 37,5 miliona kuna, i još jednu firmu za 46,9 miliona kuna.
 

Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: