Ibrahimović neće u penziju: Moja istorija ostaje zauvek

Svetski sport - Utorak 28.04.2020 - 15:40

Dok traje globalna izolacija u doba korone, Zlatan Ibrahimović vreme provodi u taboru fudbalskog kluba Hamarbi, čiji je suvlasnik postao krajem prošle godine.

Ibra će biti spreman Ibra će biti spreman "k'o zapeta puška"
U ovoj skandinavskoj državi treninzi su dozvoljeni, što olakšava situaciju oko održavanja forme. Uprkos tome, harizmatični Šveđanin u razgovoru za "Dplay Sweden" otkriva da je zabrinut zbog cele situacije sa virusom, ali da planira da još igra fudbal na vrhunskom nivou, i da penzija za njega nije opcija.
 
"Sada imam 38 godina, ne znam koliko ću još dugo moći, ali želim da igram dokle god me telo bude slušalo. Samim tim, trenutno ne razmišljam o penziji, jer imam ugovor sa AC Milan. Zato moram prvo da vidim kako će se stvari razvijati tamo. Za sada nema nikakvih zvaničnih odluka. Stalno govorim da želim da igram fudbal koliko god mogu, ali nikada ne znate šta može da se desi u budućnosti. Ja sam neko ko voli da daje sve od sebe, da donese nešto novo timu. Ne želim da budem tip koji igra utakmicu samo zbog toga ko je i kako se zove. Ukoliko ste član tima, morate da budete sposobni da se uklopite, tako da ćemo videti šta će biti. Ipak, moram da se vratim u Italiju jer tako stoji u mom ugovoru, a kao profesionalac morate da ispunite ono što ste potpisali", kaže Ibrahimović.
 
Povratak u Italiju se približava, mada još nema jedinstvenog stava o modalitetu treninga i epilogu sezone.
 
"Najvažnija stvar je zdravlje, mislim da su fudbal i sport manje važni. Kada budemo bili sigurni da je javno zdravlje u redu i da je situacija bolja, verujem da bi tada i sport ponovo trebalo da uđe u razmatranje. Sa moje, sportske strane, nemam odgovor. Još ništa ne znamo o nastavku sezone. Trenutno veliki broj ljudi većinu stvari nagađa, a to mi nije dovoljno. Imao sam sjajne razgovore sa klubom, oni su obavešteni i često razgovaramo. Bolje mi je da treniram ovde sa Hamarbijem dok ne dobijem zvanična upustva šta da radim".
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: