Igrači Lestera plakali, potvrde o smrti vlasnika nema

Svetski sport - Nedelja 28.10.2018 - 10:56

Iako je u "breaking" fazi izveštavanja sa mesta gde se nesreća dogodila u subotu uveče oko 21 čas većina engleskih medija konstatovala da je Tajlađnanin bio u helikopteru, punih 12 sati od kobnog događaja nema zvanične potvrde.

"Ozbiljna i tragična" nesreća FOTO: AP
Ni do nedelje ujutru u 9:30, noć posle rušenja helikoptera malo po poletanju sa "King Power" stadiona u Lesteru, nije zvanično potvrđeno da je tom prilikom stradao predsednik ovog engleskog fudbalskog kluba, Višaj Šrivadanapraba.
 
BBC navodi, pozivajući se na izvore bliske porodici tajlandskog biznismena čija je kompanija "PKIG" vlasnik šampiona Engleske iz 2015. godine, da je 60-godišnji Šrivadanapraba bio u letilici u kobnom trenutku.
 
On je u ostrvskoj javnosti bio poznat kao jedan od retkih vlasnika iz inostranstva koji ne propuštaju utakmice kluba koji su u međuvremenu kupili, ali je bilo poznato i da je jedini koji je na stadion po pravilu dolazio sletanjem privanog helikoptera na obližnji heliodrom.
 
Iako je u "breaking" fazi izveštavanja sa mesta gde se nesreća dogodila u subotu uveče oko 21 čas po našem vremenu, većina engleskih medija konstatovala da je Tajlađnanin bio u helikopteru, punih 12 sati od kobnog događaja nema zvaničnog saopštenja ni policije, ni kluba.
 
Rano jutros je pomoćnik šefa Vatrogasne službe Lestešira Endru Brodi u Twitter poruci napisao da je to bila "ozbiljna i tragična" nesreća i zamolio javnost "da ne spekuliše o uzroku ili o tome ko je uključen. Mislite na porodice, prijatelje, spasioce i klub i njihove navijače".
 
Policija Lestera je saopštila da istražitelji, druge službe i klub utvrđuju okolnosti pada helikoptera.
 
Po završetku utakmice Lestera i Vest Hema, helikopter vlasnika Lestera je poleteo sa stadiona kao i svaki put posle utakmice, ali se nekoliko sekundi kasnije u kovitlu srušio na parking nekoliko stotina metara dalje, zapalio i izgoreo.
 
Veliki broj navijača Lestera je odmah došao u blizinu mesta pada, a britanski mediji navode da je dotrčao i golman Kasper Šmajhel.
 
Britanski list "The Daily Telegraph" javio je da su igrači Lestera i zaposleni, uključujući golmana Danca Kaspera Šmajhela, bivšeg golmana Lestera i Engleske Pitera Šiltona i navijača kluba viđeni kako plaču dok je helikopter goreo.
 
List je naveo da je trebalo više od 20 minuta da se ugasi požar, pre no što su hitne službe mogle da priđu olupini helikoptera.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: