Janko izgubio već u prvom kolu

Svetski sport - Utorak 07.05.2013 - 19:15

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Huana Monaka sa 7:6 (7-5), 6:3 u prvom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Madridu.

Janko izgubio već u prvom kolu Janko izgubio već u prvom kolu

Janko je tako nastavio niz loših rezultata ove sezone, ukupno ima 11 pobeda i 10 poraza.

Tipsarević je u prvom setu dva puta imao brejk viška, čak je i servirao za set, ali je Argentinac uspeo da preokrene. U drugom setu odlučio je jedan brejk i Monako je prošao dalje za 102 minuta igre.

Ukupno, Tipsarević je imao 16 direktnih poena i 34 neiznuđene greške, dok je Monako upisao 18 vinera i 15 grešaka.

Od 20 sati, uz prenos na televiziji B92, Novak Đoković igra sa Grigorom Dimitrovom, a u toku dana u singlu igraju i Viktor Troicki i Ana Ivanović.

Tekstualni prenos meča:

Janko je u prvom gemu imao problema sa osnovne linije, ali se dobrim servisima držao u igri. Najviše zahvaljujući početnom udarcu spasao je brejk loptu, a onda je vezao još dva poena za 1:0.

Monako je bio nešto agresivniji na početku, ali Janko se dobro branio i u četvrtom gemu je došao do brejka. Izvrsnom bekhend paralelom prošao je rivala na mreži za brejk šansu, a onda je dočekao grešku Argentinca iz forhenda – 3:1.

Tipsarević je solidno igrao, poveo je sa 4:1, ali je u sedmom gemu i Monako podigao nivo igre – nekoliko puta je lepo napao i, uz malo sreće, iskoristio je prvu od dve vezane brejk lopte i smanjio je na 4:3.

Posle pauze, Janko se konsolidovao, iskoristio je nekoliko grešaka suparnika i napravio je novi brejk – 5:3. Iako je osvojio prvi poen u sledećem gemu, Tipsarević je nanizao četiri greške, uključujući i jednu duplu servis grešku, pa je Monako ponovo vratio brejk.

Do kraja seta više nije bilo prilika za brejk i odlučivao je taj brejk. Pri rezultatu 2:1 za Monaka Janko je promašio zicer posle sjajnog servisa, što je umnogome odredilo ostatak taj brejka.

Argentinac je igrao za nijansu bolje, Tipsarević nije bio siguran u svoje udarce, pa je Monako poveo sa 6:3, uz dva svoja servisa. Međutim, Janko se vraća na 6:5, uz servis. Janko je na početku tog poena imao inicijativu, ali je Argentinac uspeo da se odbrani, a zatim je on napao i na mreži je završio poen i set.

U drugom setu u prvih pet gemova prilika za brejk nije bilo, Monako je vodio sa 3:2, a onda je Janko zatražio medicinski tajm aut zbog problema sa butnim mišićem. Odmah po povratku na teren Argentinac je napravio brejk - sjajno se kretao Monako , došao je do dve brejk šanse i prvu je realizovao bekhend paralelom.

Do kraja meča Monako je lago osvajao gemove na svoj servis i zasluženo je došao do pobede.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: