Još jedan turnir stopira ruske i beloruske tenisere

Svetski sport - Subota 23.04.2022 - 00:45

Brojne reakcije izazvala nje nedavna odluka Vimbldona da zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima na predstojećem turniru zbog ruske invazije na Ukrajinu koja traje gotovo dva meseca.

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia

Nekolicina tenisera, poput Novaka Đokovića, Andreja Rubljova, Aleksandra Zvereva negativno su komentarisali odluku Vimbldona, ali izgleda da će primer Engleza slediti i - Italijani.

Tamošnji ''Koreijere dela Sera'' otkriva da bi i na turniru u Rimu moglo da bude zabranjeno učešće teniserima iz pomenute dve zemlje. Ovaj turnir Masters serije odigraće se već od 8. do 15. maja, a navodno je premijer Italije Mario Dragi za sprovođenje ove ideje.

S druge strane, predsednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi se sa time ne slaže, pa bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude poznato da li će ova inicijativa biti sprovedena u delo i u Rimu.

 

OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: