Junajted godišnje na plate potroši više nego što neki klubovi vrede

Svetski sport - Četvrtak 18.11.2021 - 12:39

Mančester junajted je poznat kao klub koji ima dovoljno finansijskih sredstava da kupi igrača, ali i da ponudi odličnu platu. Čak ni igrači gradskog rivala nemaju ni upola tolike plate.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Svima je jasno da najveću platu ima Kristijano Ronaldo koji nedeljno prima 510.000 funti, odnosno 607.000 evra. A u top pet najplaćenijih igrača nalaze se i preostala dva igrača koja su letos potpisala za klub – Rafael Varan i Džejdon Sančo. Do dolasta Ronalda, David de Hea je bio ubedljivo na prvom mestu sa 446.000 evra nedeljno.
 
Poredeći sa igračima Mančester sitija, gde Kevin de Brujne i Džek Griliš dele prvo mesto sa nedeljnim primanjima od skoro 300.000 evra nedeljno, može se reći da Junajted prilično dobro plaća igrače koji ne mogu da ostvoje Premijer ligu.
 
Čelnici kluba sa „Old Traforda“ godišnje daju više od 420 miliona samo na plate, što je više nego što je ukupna vrednost klubova iz Premijer lige.
Hot Sport/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: