Kirijos spasio meč loptu i pobedio Cicipasa

Svetski sport - Nedelja 04.08.2019 - 12:23

U finalu turnira u Vašingtonu igraće Australijanac Nik Kirijos i Rus Danil Medvedev.

U finalu Kirijos i Rus Danil Medvedev FOTO: EPA-EFE U finalu Kirijos i Rus Danil Medvedev FOTO: EPA-EFE
Kirijos je napravio parvi mali šou u polufinalu protov grčkog tenisera. Odlično se zabavljao na terenu, ali je uz to ovog puta i odigrao dobro i slavio sa 6:4, 3:6, 7:6 (7).
 
S druge strane, Medvedevu je bilo potrebno svega 56 minuta da pobedi Nemca Petera Gojovčika sa 6:2, 6:2.
 
Kirijos će tako igrati za svoju šestu titulu u karijeri, a drugu u 2019. pošto je martu slavio na turniru u Akapulku.
 
Ono što je još interesantnije da ove sezone ima 4-1 skor sa igračima iz Top 10, što pokazuje da je zaista da odigra najbolje kada sa druge strane ima visoko rangirane tenisere.
 
U meču sa Cicipasom, koji je trajao 128 minuta, dobio je prvi set u velikom stilu, šaljući razorne servise i igrajući izvanredno na mreži, ali je Cicipas, koji se žalio na povredu butine, ipak uspeo da se podigne u nastavku i dobije drugi set sa 6:3.
 
U setu odluke nije bilo brejka, a u taj-brejku, Kirijos je poveo sa 5:1, međutim uz pet poena u nizu, Cicipas je stigao do meč lopte.
 
Kirijos je servis vinerom uspeo da neutrališe opasnost da bi na 8:7 konačno uspeo da dobije poen i plasira se u finale.
 
"Bila je ovo jako dobra nedelja. Možda jedna od najboljih turnirskih nedelja u mom životu. Uživao sam ovde u vašingtonu, bilo je baš zabavno. Publika je bila sjajna, ali uz sve to, radim i prave stvari na terenu. Imam istu rutinu svakog dana. Pokušavam da napredujem, isplaćuje se. Posle pet dana uzastopnog igranja, zadovoljan sam sobom", rekao je Kirijos.
 
Trenutno je na 52. mestu, ali ukoliko osvoji turnir mogao bi sa 27. pozicije potisnuti našeg Dušana Lajovića.
 
Medvedev je leko došao do finala, a sa Kirijosom je igrao samo jednom, ove godine u Rimu kada je Australijanac slavio sa 6:3, 3:6, 6:3.
 
"Kad igramo Nik i ja, uvek odlučuju nijanse, očekujem da i ovog puta bude neizvesno. Pokušaću da budem jak na riternu, to će biti ključno, videćemo šta će biti", rekao je Medvedev.
 
Pobedniku će osim 500 ATP poena pripasti i nagrada od 365.390 dolara.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: