Klop nezadovoljan ponašanjem pojedinih igrača Pari Sen Žermena

Svetski sport - Četvrtak 29.11.2018 - 11:25

Trener Liverpula Jirgen Klop nezadovoljan je ponašanjem pojedinih fudbalera Pari Sen Žermena tokom utakmice petog kola u Ligi šampiona, koji su učinili da njegovi igrači, kako je naveo, "izgledaju kao mesari".

"Igrači PSŽ-a izgledali kao mesari" FOTO: AP
Liverpul je sinoć izgubio u Parizu sa 1:2 i umanjio šanse za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona.
U utakmici punoj prekršaja i slobodnih udaraca, šestorica igrača Liverpula sinoć su dobili žute kartone, a dvojica iz francuskog tima.
 
Klop je rekao da su se igrači Pari Sen Žermena ponašali nesportski, ali da njegovi fudbaleri moraju da ostanu mirni u takvim situacijama.
 
"Ako se ponašaš kao da si umro na terenu, a u sledećem trenutku odmah ustaneš, zaslužuješ žuti karton. To nije sportsko ponašanje. Svi su padali i to više nije fudbal. Utakmica je bila važna i svi su se trudili. Ne kažem da Pari Sen Žermen nije zaslužio pobedu, dali su gol više", rekao je Klop, preneli su britanski mediji.
 
On je dodao da nikada ne očekuje pomoć od sudije, već da smiri situaciju.
 
"Nismo bili dovoljno mirni, znam da je teško ostati miran u ovakvim situacijama, a čak je i Džo Gomez dobio žuti karton, a on je najfiniji dečko na planeti. Bio je i blizu crvenog kartona, svi su bili u toj opasnosti i to nam je otežalo. Ali izgubili smo jer su oni postigli dva gola, a mi jedan i nismo igrali dovoljno dobro", naveo je Klop.
 
"Igrali smo strastveno, ali su i oni bili takvi. Ali, sa brojnim prekidima igre, to jednostavno nije bilo kul. Mi smo dve godine uzastopno bili najbolji na fer plej tabeli u Engleskoj, a u Parizu smo ličili na mesare, kada pogledate broj žutih kartona", dodao je on.
 
Nemački trener nazvao je igrače pariskog tima lukavim.
 
"Nejmar i drugi igrači su padali kao da je nešto ozbiljno, pa mi nismo mogli da ostanemo mirni, to vas čini agresivnim. Nažalost, negativna agresija ne pomaže u fudbalu. Naš posao je da to prihvatimo i ako sudija takve stvari dozvoljava, moramo to da prihvatimo kao ekipa", rekao je on.
 
Na tabeli Grupe C Napoli je prvi sa devet bodova, Pari Sen Žermen ima osam, Liverpul šest, a Crvena zvezda četiri.
 
U sledećem kolu, 11. decembra, Liverpul će dočekati Napoli i potrebno mu je da pobedi sa 1:0 ili sa dva gola razlike, a Klop je pozvao navijače da naprave prepoznatljivu atmosferu.
 
"Napoli je jak tim i igrali su dobro protiv nas, zaista dobro. Imamo 12 ili 13 dana, a između toga i nas čekaju još neke utakmice, ali moramo da priredimo posebno veče ako želimo da prođemo. Ako to uspemo onda smo zaslužili da prođemo, a ako ne uspemo - onda nismo. Tako stoje stvari", rekao je Klop.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: