LE: Benfika i Sevilja u finalu!

Svetski sport - Petak 02.05.2014 - 08:49

Fudbaleri Benfike i Sevilje igraće u finalu Lige Evrope 14. maja u Torinu, nakon spektakularnih revanš mečeva polufinala.

BETA/AP BETA/AP

Benfika je sa igračem manje odolela Juventusu u Torinu za 0:0, pa je sa 2:1 sa iz Lisabona izborila drugo finale LE u nizu.

S druge strane, Valensija je odigrala fantastično u revanšu, sa 3:0 nadoknadila minus od dva gola iz Sevilje, ali su Andalužani uspeli da u 95. minutu daju gol za konačnih 3:1, što je njih odvelo u finale takmičenja.

Lazar Marković je igrao u prvoj postavi Benfike, u 86. minutu ga je zamenio saigrač iz reprezentacije Miralem Sulejmani. Međutim, Marković je posle verbalnog duela sa Mirkom Vučinićem u poslednjim minutima dobio crveni karton, pa će verovatno propustiti veliko finale. Pravdu u Valensiji delio je Milorad Mažić.

Juventus je diktirao tempo meča u Torinu, kružio oko kaznenog prostora Benfike, ali nije uspeo da na pravi način ugrozi gol Oblaka. Benfika se sjajno branila, pretila iz polukontri, ali ni Bufon nije imao teškog posla.

Međutim, 20 minuta pre kraja Enco Peres dobija drugi žuti karton i Benfika ostaje sa igračem manje na terenu. Juve kreće na sve ili ništa, ali opet ne uspeva da stvori gol šansu, pa Benfika odlazi u finale, koji će se takođe igrati u Torinu.

Sevilja je branila 2:0 na Mestalji, ali je tu prednost izgubila za samo 25 minuta. Valensija je odigrala sjajno u prvom kvartalu meča, te golovima Fegulija i Žonasa došla do ukupnog izjednačenja.

U nastavku meča oba tima su imala nekoliko sjajnih šansi, s jedne strane nije uspešan bio Feguli, s druge je Rejes proputio zicer, pa je usledilo dramatičnih pet minuta nadoknade.

Izgledalo je da će se Valensija odbraniti, navijači su već počeli da slave plasman u finale, ali je 30 sekundi pre kraja, nakon ubacivanja lopte iz auta i skoka Facia, Mbia sjajno skočio na petercu i šokirao Mestalju.

Finale Lige Evrope između Benfike i Sevilje igraće se 14. maja na stadionu Juventusa u Torinu.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: